Радев твърдо: Има опасност утре да ни накарат да дадем оръжие на Украйна! Това ни вкарва директно във война с Русия! Кой иска това?

България отблизо

Решение за ПВО трябва да се вземе от парламента. Това каза президентът Румен Радев в коментар на въпрос за предстоящото посещение на американския министър на отбраната у нас Лойд Остин и това че САЩ ще искат от нас да предоставим системите си C 300 на Украйна.

„Всеки, който вземе това решение, трябва да излезе пред хората и да обясни риска и цената на това“, каза той.

Държавният глава подчерта, че трябва да бъдем солидарни с украинския народ и да помагаме с всичко, което можем, но който вземе решение за предоставяне на въоръжение и по този начин въвличане на България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът.

 

Радев очаква след срещата с Лойд Остин Министерски съвет да даде ясна информация. Самият президент няма предвидена среща с Лойд Остин, стана ясно от думите на Радев, който посочи, че рангът е на министър на отбраната, а визитата не е на президент.

Държавният глава Румен Радев настоя, че основната задача на българските власти е да не допуснат гражданите и стратегическите обекти, като ядрената ни централа, да останат без адекватна противовъздушна отбрана.

На въпрос дали арестът на Борисов е отвличане на вниманието от посещението на американския министър на отбраната Радев каза, че за това трябва да се попита премиера Кирил Петков. Румен Радев отклони към изпълнителната власт всички въпроси във връзка с ареста на Борисов.

Тази сутрин държавният глава посети Тракийския университет, където се състоя тържествено откриване на „Център за аквапоника“.

По-късно през деня Румен Радев ще посети с. Подслон и ще разгледа инсталацията за добиване на газ от лигнитни въглища. След това Радев ще посети 2-ра Тунджанска Механизирана Бригада, където ще проведе среща с основния команден състав и военнослужещи от военното формирование.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *