Радев: Служебният кабинет е начин за излизане от безпътицата, в която се намираме! Ще осветлим тъмните сделки на виновните!

България отблизо
”Разбира се, че президентът носи отговорност за назначаването на служебното правителство. Така е по Конституция и аз не бягам от тази отговорност”. Това заяви пред Българското национално радио президентът Румен Радев.

Той подчерта, че винаги се е водил от отговорността за бъдещето на България и по този критерий е подбирал министрите в кабинета, без оглед на техните партийни пристрастия:

 

„Страхът все още не е отхлабил своя обръч и трудно хора се решават да заемат такава позиция точно сега. Тя е натоварена с много отговорност. Все още отишлата си съвсем скоро власт разполага с всички механизми – финансови и властови, но въпреки това има хора, които могат да застанат с лицето и с биографията си и да поемат тази отговорност“.

 

Според държавния глава този служебен кабинет е модел за излизане от безпътицата, в която се намира в момента България: „45-ото Народно събрание показа точно тази безпътица“, уточни той.

Не очаквайте обаче да си затваряме очите, когато видим нередностите в министерствата. Всяка далавера на предишния кабинет ще бъде извадена на показ. Всеки, нарушил закона, трябва да понесе не само морална отговорност, но и съдебна!

„Отишлото си правителство отказа да внесе актуализация на бюджета и по този начин върза ръцете на служебното правителство. Виждате колко много социални проблеми са натрупани“, категоричен бе президентът.

Румен Радев изказа опасение, че може да се стигне до трети парламентарни избори тази година: „Не искам да мисля, че ще отидем на трети парламентарни избори тази година. Надявам се партиите да проявят отговорност и да съставят правителство в следващия парламент“.

Tagged

1 thought on “Радев: Служебният кабинет е начин за излизане от безпътицата, в която се намираме! Ще осветлим тъмните сделки на виновните!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *