Радев: Няма да позволя партиите да се гаврят с българските граждани! Ще дам мандат на тази, която ще направи правителство!

България отблизо

„Кога българският парламент ще актуализира бюджета?“. Това бе отговорът на президента Румен Радев на въпрос кога ще връчи втория мандат  за съставяне на кабинет“. Държавният глава е на посещението на ГКПП „Капитан Андреево“, където се запозна на място с предприетите мерки по проблема.

Не можем по безотговорен начин да се отнасяме към българските граждани. Има важни, има тревожни въпроси, които изискват актуализацията на този бюджет. Ние не можем да оставим хората в наближаваща пандемична криза, без финансова и социална подкрепа – за бизнеса, за здравеопазването, за медиците на първа линия“, каза Радев по отношение на бюджета.

По думите му се очаква отговорност от всички парламентарно представени партии. „Искам да видя ясен ангажимент от българския парламент. И от това ще си проличи кой работи за хората и кой сее хаос в държавата“, заключи президентът.

Държавният глава планира да направи нови консултации с партиите, за да прецени кога и на кого да връчи третия мандат. Това ще стане след като чуе идеите на парламентарно представените партии за съставяне на правителство.

Припомняме, че предишният парламент отказа да актуализира бюджета и сега пари за добавки към пенсиите няма.

Няма средства и за лекарства в болниците и за помощи за бедните.

Пари в хазната има, но служебното правителство не може да разполага с тях.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *