Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор!

България отблизо

Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор”.

Това заяви президентът Румен Радев от Раковски по повод обвиненията, които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправя към държавния глава през последните дни, включително и през днешния празничен ден.

По-рано на профила си във фейсбук Борисов го нарече разединител. „Съединението прави силата! Преди 136 години едни велики българи разбираха това и се превърнаха в държавници. Днес държавата ни е разделена от този, който е призван да пази нейното единство. Обединителят на нацията я потопи в омраза, несигурност и хаос„, написа Бойко Борисов.

„Все по-често се спряга политически проект на два от министрите – на икономиката и на финансите.

Ако искат да бъдат полезни за обществото, те не трябва да създават просто поредния партиен проект, а трябва да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество, защото има вълна за промяна, но никоя партия не може да монополизира надеждите на българите.

Защото никоя партия няма силите да се справи сама“, заяви президентът.

„Добре ще е нашите политически партии да осъзнаят това, макар и от третия опит, и най-сетне да потърсят диалога. Моето кредо винаги е било да постигаме надпартиен, обществен консенсус в името на законността, демокрацията и просперитета.

Служебното правителство доказа, че хора от различни хоризонти могат да работят заедно и ефективно за България“, допълни той.

Президентът е на официално посещение в Раковски по повод 136 години от Съединението на България.

„Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа обреченост. Защото именно Българското Съединение – този неповторим акт, най-величествен в нашата история, когато успяваме сами, без външна подкрепа или принуда, ние с единната воля на целия български народ, с държавническа зрялост и политическа мъдрост по един почти безкръвен начин своята голяма национална цел“, каза Радев.

„Затова казвам, че трябва да излекуваме своите комплекси за политическа обреченост, защото именно Съединението показа, че ние сме способни да постигаме големи цели. Време е да го направим и днес“, допълни той.

Tagged

1 thought on “Радев: Единствените думи на Борисов, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред следващия главен прокурор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *