Радан Кънев ексклузивно: Нинова е заплаха за националната сигурност, защото не иска да налага санкции на Русия! Опасна е за българската демокрация!

България отблизо
”Вчерашното медийно поведение на българския вицепремиер г-жа Нинова е огромен проблем. Трябва да си дадем сметка – дори и да е примитивен тесногръд популизъм, то е заплаха за националната ни сигурност и утвърждаване на печалния образ на България като ”Троянски кон” и ”слабо звено” в ЕС”. Това пише в профила си във Фейсбук евродепутатът Радан Кънев.

 

Кремъл преминава от конвенционална завоевателна война към война на терор срещу населението, към склоняване към подчинение чрез заплаха от изтребление.

 

Този подход не се различава от стратегията на Чингиз хан и наследниците му или от тази на Ислямска Държава. През XXI век за тази стратегия има само една дума – тероризъм.

 

Реакцията на Европа и Западния свят към тази нова стратегия трябва да бъде адекватна на заплахата. И това включва най-малко пълни икономически санкции, включващи газ и петрол, както и пълноценни военни доставки за отбраняващото се население. Тероризмът е най-голямата заплаха на отминалите десетилетия. Упражняван от втората (може би вече третата…) военна сила в света, той е дългосрочна глобална заплаха, която не може да бъде пресрещната с изчакване и снишаване.

 

В целия контекст, вчерашното медийно поведение на българския вицепремиер г-жа Нинова е огромен проблем. Трябва да си дадем сметка – дори и да е примитивен тесногръд популизъм, то е заплаха за националната ни сигурност и утвърждаване на печалния образ на България като „Троянски кон“ и „слабо звено“ в ЕС.

 

И тук не става дума за стабилността на коалицията и управлението. Във времена на война и неизбежна  икономическа криза, стабилността на управлението е изключително важна. Но стабилно може да е само единно управление. И г-жа Нинова трябва да бъде принудена да не нарушава единството на българската национална позиция и да не бъде фактор за разколебаване на позициите на България в ЕС и НАТО.

 

Радан Кънев, Facebook

Припомняме,  че вчера Нинова заяви следното:

Категорично сме против санкциите срещу Русия, защото цената на политическите заигравки я плаща българският народ, каза Корнелия Нинова. Тя даден фрапантен пример от един от магазините у нас. По думите й бутилка олио била доставена на въпросния магазин за 2,97 лева, а на щанда се продава 5,99 лева.

„Нашата грижа е българският народ и българската храна да остане тук за него“, категорична бе тя.

Нинова заяви още, че това не са репресивни мерки, а законни. „Това все още са меките мерки“, каза Нинова и допълни, че намесата на държавата в различни сектори е задължителна.

Вицепремиерът обяви, че със сигурност ситуацията с цената на олиото ще се нормализира.

„Разбира се, че виждаме обедняването на хората и с тревога го гледаме. Обвинението, че не виждаме какво се случва, не отговаря на фактите“, отвърна Нинова на въпрос на водещия за покупателната способност на българина.

По повод планираното увеличение на газа с близо 40 процента, Нинова заяви:

„Заради това бяхме против санкциите срещу Русия.

 

Tagged

1 thought on “Радан Кънев ексклузивно: Нинова е заплаха за националната сигурност, защото не иска да налага санкции на Русия! Опасна е за българската демокрация!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *