Пълна гавра! Парламентът отряза ветото на президента за подземните богатства и остави златото ни в ръцете на чужди фирми!

България отблизо

Парламентът отхвърли президентското вето върху Закона за подземните богатства, предаде „Фокус“. 

„За“ повторното приемане на закона гласуваха 133 народни представители, „против“ – 1 и „въздържали се“-1, с което ветото бе преодоляно. Ветото се счита за преодоляно, ако Народното събрание приеме повторно закона с мнозинство повече от половината от всички народни представители. Законопроектът бе върнат за ново обсъждане от държавния глава на 29 юли 2020 г..

Държавният глава упражни конституционното си право, воден от разбирането, че подземните богатства са ресурс, който трябва да се използва с грижа за околната среда и в обществен интерес.

Той изрази несъгласие с отделни разпоредби относно концесиите за добив на подземни богатства, като използване на ресурси на трети лица, разширяване на правата на концесионерите, удължаване на срока на концесията и създаване на рискове за околната среда и здравето на хората.
Припомняме, че огромен процент от природните ни богатства са дадени на концесия на чужди фирми. Те печелят милиарди от българското злато и ценни метали. За нас остават трохите.

Явно това се е случило не без знанието и без комисионни за управляващите и е видно от гласуването.

И все пак кой български депутат дава рамо на изтичането на националния капитал с мотива, че работи за България?

Това е повече от предателство!

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *