Проф. Александър Маринов: Президентът няма да се пазари под масата за третия мандат! Партиите тръгнаха по грешен път

България отблизо
Президентът има своя собствена визия и не е готов да се пазари за сериозни политически концесии. Това каза председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов по повод обявената подкрепа от страна на „Има такъв народ“ за Румен Радев на предстоящите президентски избори.

„Всяка политическа сила има правото да обяви подкрепата си за даден кандидат, но подкрепата на ИТН е подранила, защото сме далеч от предизборната кампания – нямаме кандидати, не сме чули какви са техните политики. Разбира се, ако не е свързана с допълнителни условия, тя е нещо положително“, добави той.

 

Според проф. Маринов партиите са тръгнали по грешен път по отношение на двете най-важни изисквания – диалог и непилеене на време.

 

Неговите опасения са, че към момента политическите изгледи за създаване на правителство с третия мандат са слаби.

 

Председателят на Стратегическия съвет при президента добави още, че служебният кабинет като инструмент не е пригоден за дългосрочно действие и колкото и добре да работи той, има ограничение в своите възможности.

Tagged

3 thoughts on “Проф. Александър Маринов: Президентът няма да се пазари под масата за третия мандат! Партиите тръгнаха по грешен път

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *