„Продължаваме промяната“ се почистиха от агенти на ДС, вижте кои напускат

България отблизо

Трима кандидат-депутати от ”Продължаваме промяната” – Васил Събев, Ерждан Ахмед и Тома Томов, се оттеглят от изборната надпревара, след като Комисията по досиетата обяви, че са свързани с Държавна сигурност. Това съобщиха от ”Продължаваме промяната” на двамата бивши министри Кирил Петков и Асен Василев, малко след като комисията обяви 57 кандидати за следващото Народно събрание, които са свързани с комунистическите тайни служби.

Вижте съобщението на „Продължаваме промяната“:

„Днес следобед Васил Събев, Ерждан Ахмед и Тома Томов, до днес кандидат-депутати от листите на „Продължаваме Промяната“, проведоха среща във връзка с официално обявените имена от Комисия за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия и заявяват, че:

Никога не са служили на репресивния апарат на властта, а двама от тях са силно изненадани да видят имената си в този списък.

Въпреки това те единодушно решиха: За да не навредят по никакъв начин на „Продължаваме Промяната“, се оттеглят от предизборната надпревара и незабавно ще предприемат всички административни и правни действия за своето оттегляне.“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *