През септември Борисов ще подаде оставка, ще се опитат да направят експертен кабинет

България отблизо

Предложението на ГЕРБ за нова конституция е тотална глупост. Очевидно страхът, който е обладал премиерът Бойко Борисов, е голям. Не знам защо е този страх от служебно правителство.

Моята прогноза: септември месец Борисов ще подаде оставка, ще се опитат да направят експертен кабинет с подкрепата на ДПС. Народът все повече ще бъде наясно, че триглавата змия в момента се състои от ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС.

Това заяви Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП и бивш строителен министър, по повод инициативата на ГЕРБ за конституционни промени.

 

За „Тази сутрин“ по БТВ той обясни, че
смята за абсурдно това премиерът да „мята“ през прозореца на джипа си стотици милиони, за да реши даден въпрос, а няма ресурс да осигури машинно гласуване.

„В една държава един политически субект е длъжен да има позиция по всички въпроси, които вълнуват хората. За няколко месеца бяха раздадени милиарди левове“, обясни той и като пример даде инвестираните пари за изграждането на АМ „Хемус“.

По думите му средната цена на километър у нас е 11 млн. 600 хил. лв., която, отбеляза той, е значително по-висока от тази в Германия.
„И тогава си задаваме въпроса „кои са икономическите субекти, които изграждат магистралата“ и вторият въпрос: Как се променя собствеността във фирмите, които изпълняват основните строителни проекти у нас“. Ако се погледне внимателно, ще видим, че все повече се увеличава делът на офшорните фирми. Тук имаме експроприация на собствеността от хората с власт“, категоричен беше той.

Паскалев разкритикува политиката на БСП, като заяви, че партията е била непоследователна в политиката си през последните 4
години. Според него това се дължи на ръководството на партията, в което е и той.
„Партията проведе два вота на недоверие към кабинета на тема корупция. Сега площадите са пълни поради причината, че народът разбра, че управлението е корумпирано и ресурсът не се харчи в полза за всички, и е създадена олигархична структура, която облагодетелства, във вреда на народа, определен кръг от хора“, допълни той.

 

Хората са по улиците, защото виждат, че публичния ресурс не се управлява адекватно, за няколко месеца бяха раздадени милиарди. 2 милиарда и 600 млн. са дадени за магистрала „Хемус”. … Средната цена е 10 милиона и 600 лева на километър, тя е значително по-висока от цената в Германия. Няма да намерите никаква информация за възлагането на магистралата.

Прокуратурата трябва да установи как се променя собствеността във фирмите , работещи  по строителните обекти на България. Извършва се експоприация, смята Паскалев.

Tagged

1 thought on “През септември Борисов ще подаде оставка, ще се опитат да направят експертен кабинет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *