Представител на СЗО: Намаляващото доверие към правителството и премиера рефлектира и върху доверието към техните послания

България отблизо
Намаляващото доверие към правителството и премиера рефлектира и върху доверието към техните послания. Това каза доц. д-р Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България пред БНР.

Хората в България смятат, че тази пандемия е раздухана от медиите, което той определи като доста интересно. Може би не се уцелва златната среда – да се поднасят валидни факти, без обаче човек да има усещане, че плува в „леплива инфодемична среда“, изтъкна доц. Околийски.

 

Министерството на здравеопазването се разглежда все по-рядко като източник на информация и това според Околийски е свързано „с медийната им политика, която може би се нуждае от преосмисляне“.

 

Предишните издания на изследването са от юли и септември. По време на втория етап от изследването 37% са заявили, че няма да се ваксинират. Сега се отчита лек тренд на намаляване – 35% декларират, че не биха си поставили ваксина.

 

Загубилите част от благосъстоянието си и от психическата си устойчивост се увеличават. „Хората се притесняват за бъдещето си. Губят финансови активи“, коментира Михаил Околийски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *