Представител на СЗО: Намаляващото доверие към правителството и премиера рефлектира и върху доверието към техните послания

България отблизо
Намаляващото доверие към правителството и премиера рефлектира и върху доверието към техните послания. Това каза доц. д-р Михаил Околийски, представляващ Световната здравна организация в България пред БНР.

Хората в България смятат, че тази пандемия е раздухана от медиите, което той определи като доста интересно. Може би не се уцелва златната среда – да се поднасят валидни факти, без обаче човек да има усещане, че плува в „леплива инфодемична среда“, изтъкна доц. Околийски.

 

Министерството на здравеопазването се разглежда все по-рядко като източник на информация и това според Околийски е свързано „с медийната им политика, която може би се нуждае от преосмисляне“.

 

Предишните издания на изследването са от юли и септември. По време на втория етап от изследването 37% са заявили, че няма да се ваксинират. Сега се отчита лек тренд на намаляване – 35% декларират, че не биха си поставили ваксина.

 

Загубилите част от благосъстоянието си и от психическата си устойчивост се увеличават. „Хората се притесняват за бъдещето си. Губят финансови активи“, коментира Михаил Околийски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.