Превозвачи изплакаха: Бойко Рашков ни репресира, върнаха ни в комунизма!

България отблизо

МВР на Бойко Рашков не допуска стотиците камиони и автобуси, които се готвят за протест под прозорците на управляващите. Това съобщиха превозвачите. Те се събират на входа на града от Цариградско шосе, но МВР не позволява влизането на протестното шествие, чиято крайна цел е Министерския съвет, пише сайтът Трибуна.

Магдалена Милтенова, председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи посочи, че от 8 ч. камионите са събрани на входа на София. „Знаете, че предния път протестът започна в 8 ч., след това позиционирахме камионите в центъра, имаме разрешение от Столична община, имаме протокол, подписан от полицията, утвърден маршрут на тръгване.

В 9 ч. трябваше да тръгнем на шествие в посока центъра на София. В момента всички автобуси и камиони стоят блокирани от полицията, тя не позволява да тръгнат към града, те са на Цариградско шосе, каза  още Милтенова.

Превозвачите, които са блокирани от МВР на Рашков обявиха, че транспортният министър Николай Събев е пратил ДАИ на всички, за да снимат кой протестира. Те заявиха, че не се отказват от протестните действия и на 18-ти май ще има отново национален протест, като призовават всички български граждани и транспортни фирми да ги подкрепят.

 

 

Превозвачите бяха категорични, че управляващите са погазили Конституцията и правата им, защото не са ги допуснали да проведат легитимното си протестно шествие, което е разрешено.

„Подозираме, че грубата манипулация беше този протест да бъде припознат като политически, да ни обвинят, че нагнетяваме социалното положение и хората да се обърнат срещу нас. Но хората виждат, чуват и вече знаят какво се случва“, допълниха още блокираните превозвачи.

Протестиращите обявиха, че на 18-ти ще бъде преустановена цялата им протестна дейност. „Върнаха ни в комунистическите времена, никое друго правителство не ни е репресирало по този начин. Ще ни отнемат лицензите, ще ни арестуват? Това ли трябва да очакваме?“, допълниха те.

В Плевен пък протестиращите са били разпръснати от полицията , а автобусите, които са се насочили към Цариградско шосе са били спрени от полицията ръководена от Рашков, за да не се присъединят към колегите си.

Те настояват някой от управляващите да отиде при тях и да им каже, защо не са допуснати да упражнят правото си на протест. Превозвачите поздравиха управляващите с култовата песен на Клуб НЛО „Ех, Канада“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *