Посегнаха на президента! На кого пречи Радев? Вижте цялата истина

България отблизо

Проф. Евгений Дайнов обяви създаването на „Коалиция на некъпаните“.

 

Тя с роди от недрата на протестите пред президентството срещу започването на евентуални преговори с „Газпром“ .

 

Протестиращите не искат бъдещи търговски взаимоотношения с „Газпром“, защото според тях газта по време на война е оръжие, което България не трябва да финансира.

Организаторите на протеста вчера изпратиха отворено писмо с въпроси към президента, към служебното правителство и към партиите от 47-ото Народно събрание.

Първият въпрос е „С доставчици от кои страни България ще сключи договори и кога, за да се подсигурят нужните количества за зимата, в контекста на санкциите на ЕС за доставките на газ и нефт от Русия?“

Останалите 6 въпроса излизат от темата газ и са свързани с това какви ще са стъпките за провеждане на честни избори. В това писмо има въпроси и за хуманитарната политика спрямо украинските бежанци, както и каква ще е политиката относно военната помощ към Украйна.

Организаторите казват, че не са получили никакъв отговор на тези въпроси от служебния кабинет и че затова ще са тук, защото искат да бъдат будната съвест, докато не се състави редовен кабинет.

В контекста на словесните престрелки между Кирил Петков и служебните министри хората изразиха мнението, че не вярват на думите, които идват от служебния кабинет, а искат действия.

330 подписа бяха събрани на протеста за отстраняване на президента Румен Радев. В протеста участваха симпатизанти и политици от „Демократична България“ и БОЕЦ.

Подписи са се събирали и извън протеста от познати и крайно десни, казаха очевидци.

Лидерът на БОЕЦ пък нарече Радев „мафия“, понеже евентуално и може би, щял да купи газ от Русия.

Протестърите пък се направиха на слепи за изнесените вчера данни, че правителството на ПП, ДБ и БСП е купувало досега руски газ през свои фирми и е ощетило българите с 400 милиона лева.

Всъщност Радев не пречи на никого, а е само средство за предизборни крясъци.

ДБ се страхуват, че няма да влязат в парламента и с крясъците си смятат да привлекат крайнодесни избиратели.

В момента обаче ефектът е обратен.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *