Пореден ужас в Пловдив: Бебе с COVID-19 е оставено цял ден без лечение

България отблизо
Бебе на 55 дни с коронавирус, докарано в спешно състояние в Университетската болница в Пловдив, е оставено цял ден без лекар и лечение. Детето е държано над 10 часа в болницата, с температура, а чак вечерта е включено на системи. Това разкри пред БНТ Пенка Георгиева от Пациентски организации ”Заедно с теб”.

„Обществото има „късмета“ да види какво се случва, само защото близките са направили клипче. Факт е, че много хора изнемогват и умират заради липса на грижа. Системата не се справя – лекарите и сестрите правя чудеса“, коментира още тя

 

Има и още един случай на смърт на COVID пациент след прехвърляне между болници в Пловдив. Диана Финч, която от години работи като медицинска сестра във Великобритания, разказа пред BTV, че баща й преди два дни е загубил живота си в болница „Свети Георги“ след прехвърляне между здравни заведения.

 

Прокуратурата и здравните власти проверяват и скандални обстоятелствата около двамата починали пациенти, оставени на стълбите на същата болница.

„Двамата ми родители се почувстваха зле преди повече от седмица, имат грипоподобни симптоми, започват да се лекуват с медикаменти, без антибиотици. С лекар се свързват, той отказва да ги прегледа, защото нямат направен тест за коронавирус“, разказва жената.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *