Политолози шашнаха с прогноза: Кирил Петков и Асен Василев нямат харизмата на якия мъжкар Борисов и народът не може да им пипа мускулите!

България отблизо

Краят на неуспешното 46-о Народно събрание е на 16 септември – идва ли време за нова партия? Изборите 2 в 1 са само след два месеца, а неизвестните около тях са много. На политическия хоризонт големият въпрос, чийто отговор се очаква до дни, е дали Кирил Петков и Асен Василев правят нов политически проект.

„Не може да направят траен и устойчив политически проект, поредният който ще влезе в НС. Политическа партия със структура и идеология не се прави на базата на рейтинг на две лица за 5 месеца“, коментира политологът Цветанка Андреева в студиото на „Денят ON AIR“.

Тя очерта двата варианта пред Кирил Петков и Асен Василев – или Радев да ги съхрани за своя политически проект, който има за България, или те да участват в изборите сега.
„Ако имат добри съветници, те ще им кажат: „Влезте в политическата система, възползвайте се от политическите проекти, които съществуват, припознайте своя, вместо да сте поредната еднодневка в Народното събрание“, добави политологът.

Според социолога Кольо Колев, избирателите имат нужда от стимул да излязат да гласуват. Той подчерта, че между изборите през април и юли 600 000 гласоподаватели не са отишли до урните, защото не намират на този политически пазар някой, който да им вдъхне надежда.
„Двамата нямат харизмата на Бойко Борисов, на големия и як мъжкар. Но Асен Василев изглежда интелигентен, никой няма да ходи да му пипа мускулите. Една такава политическа формация не само има шанс да привлече колебаещи се хора, тя има шанс да торпилира настоящото положение, което няма изход. Ще дадат надежда, че нещо може да се събере около здравия разум, който отсъстваше в 46-ото НС“, заяви социологът пред Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза, че всички парти са в изчаквателна позиция за обявяване на кандидатури за президентските избори.
„На Радев, с поддръжници като „Има такъв народ“, не му трябват врагове. Те са основните критици на неговите министри, заедно с ГЕРБ. Ако те ще стоят до Радев и ще му сочат грешките, това не ги прави ценен съюзник. А ГЕРБ ще симулират някаква президентска битка“, коментира Колев.

Цветанка Андреева е убедена, че атаката срещу бившия шеф на „Пирогов“ проф. Асен Балтов е част от политическата интрига около президентските избори.
„Беше грешка на служебния кабинет да удари медиците, които станаха много популярни покрай пандемията. Този човек е назначен от предишния служебен кабинет. В момента, в който името му се спряга от позицията на общественик, да го уволниш и дискредитираш, е удар по политическия противник. Но вместо да избодат очи, ще изпишат вежди. Това е Путинският модел – да отстраним противника“, коментира политологът.

Tagged

1 thought on “Политолози шашнаха с прогноза: Кирил Петков и Асен Василев нямат харизмата на якия мъжкар Борисов и народът не може да им пипа мускулите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *