Политолог издаде как ще се развият отношенията между Радев и БСП

България отблизо

БСП е в добра предизборна кондиция. Трудностите на партията са в съставянето на листите, в избора на водачи, в работата с областните и с общинските съвети. Така се проявява липсата на единство. 

В БСП има политически потенциал за хора, но има и много уставни ограничения, коментира пред БНР политологът доц. Мария Пиргова.  Според нея БСП ще трябва да се справи с конфликтни ситуации между местни и централно ръководство.  „Не виждам идейно израстване в ръководството с поставяне на социално-икономическите проблеми на принципна основа и подаването на по-мащабни решения“.

„Отношението между БСП и Румен Радев ще еволюира, но в каква посока, зависи от изборите. Струва ми се, че посоката ще е положителна“, добави тя.  За предстоящите избори политологът изрази опасения за избирателната активност, а по думите ѝ правителството прави хаотични стъпки по отношение на пандемията.  „Мен ме тревожи състоянието на възможностите за реално преброяване. Смесването на машинно и хартиено гласуване ще бъде предпоставка за промяна на изборните резултати. Допускам, че изборите няма да се честни“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *