”Политико” с оценка ”Среден” 3 за първата година на Мария Габриел в ЕК

България отблизо
Прилежна, но незабележима. По този начин Европейската комисия обобщава работата на комисаря Мария Габриел в Брюксел. Незадоволителната оценка идва в края на първия мандат на Габриел.

Оценката е публикувана в авторитетното издание “Политико”, което неведнъж е публикувало критични материали за България, особено по време на протестите това лято. Габриел получава оценка “Среден” 3 (C по американската система).

 

“Габриел често се появява в срещи по Zoom и в групи по интереси в Twitter”, пишат от “Политико”.

 

Българският комисар обаче някак успява да представи огромен нов план на ЕК за подпомагане на екологичния и цифровия преход и възстановяването на ЕС, но без особени фанфари.

 

Най-добър момент

 

Най-добрият момент на Мария Габриел е гласуването от Европарламента на допълнителни 6 милиарда евро за програмите за научни изследвания и образование.

 

Най-лош момент

 

Българският еврокомисар изтегли късата клечка и бе първият с положителен тест за COVID-19. Това предизвика бърза и остра реакция и правилата за провеждане на срещи бяха променени, а мерките – затегнати.

 

“Почти невидима и по темите, свързани с културната индустрия, въпреки успешното добавяне на този ресор към иновациите, образованието и младежта”, добавят от “Политико”.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *