Политантрополог се разплака в ефир: България загуби най-добрия си политик

България отблизо
Загубихме силен лидер в лицето на Борисов и се обзаведохме с китка от слаби лидери. Първо да се хванем на хорото и после да се учим на ръченица, но започват да хващат стъпката. В правителството има опитни хороводци и смело води до решения да спасим бедните и страдащите от ударите на пазара.

С тези думи антропологът Харалан Александров се изцепи в национален ефир. Такава била неговата равносметка за вече отминаващата 2021 година. Той определи водещата характеристика на цялата година като загуба на човешки животи, доходи и работа.

 

Според Александров било въпрос на време е на кого да се хвърли горещият картоф – на кого да се хвърли вината и Борисов няма да пропусне възможността да каже, че новото управление е създадено от Румен Радев.

 

„Скоро конфликтът ще се пренесе в коалицията за това кой да понесе отговорност от провалите. Битката не е кой да се прибере печалбите, а кой да понесе отговорност от кризите и провалите“, смята Харалан Александров.

 

Той не пропусна да загатне, че премиерът Кирил Петков има политически баща в лицето на държавния глава Румен Радев и трудно ще се еманципира от него, но не е невъзможно.

 

За икономиста Красен Станчев събитието на годината е мораториумът върху цените на електроенергията. „Това не се е случвало от 1984 година насам с тази разлика, че тогава можеше да се прави режим на тока, а сега не може“, каза той пред bTV.

 

„Има една практика президентът да дава поръчения без да носи отговорност за нищо. Това го видяхме още при връчването на мандата на правителството, но и по други поводи също. В същото време това, което е особено е, че бизнесът изведнъж става сервилен спрямо онзи, за който се предполага, че е основен деятел в политиката, въпреки че това конституционно не е уредено“, коментира Станчев.

 

Относно безпрецедентното напрежение между МВР и прокуратурата журналистът Валерия Велева смята, че едва ли правителството ще успее да свали Иван Гешев от поста на главен прокурор.

 

И тримата обявиха, че изминалите избори са едно от водещите събития в страната.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *