Плевнелиев изплака: Борисов не бива да се кандидатира за президент! Не можем да похарчим толкова ценен кадър в свирен мач!

България отблизо

„Реалист съм за случващото се в България. Прагматичен реалист съм, не мога да кажа, че съм оптимист“, така президентът на България в периода 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев коментира какви са очакванията му за политическото бъдеще на България.

„В никакъв случай Бойко Борисов не трябва да играе играта на Румен Радев. Това е повече от ясно.

Тази т. нар „генералска битка,“ която е измислена от сценаристи, е безумна и безсмислена. Това не е битката на българския народ, а битката на живота на Радев. Това е така, защото отвъд битката му с Борисов няма нищо друго.

От битката на Радев ще страда само българският народ“, така Плевнелиев коментира в „Твоят ден“ по Nova News мераците на Радев Борисов да се изправи в директна битка с него на президентския вот.

„Бих посъветвал Борисов да продължава да прави това, което прави. Да се поучи от грешките си. Да се върне в партията си, защото тя има бъдеще“, каза Плевнелиев и допълни: „Радев взе абсолютната власт в държавата и громи ГЕРБ“.

„Имахме много честен разговор с премиера – винаги съм го наричал така и ще го наричам, защото той написа историята на България.

Видях много добре какво се случва в страната, 45-ото и 46-ото Народно събрание (НС) и как Радев, който е брутален популист, пося раздора в страната. Заради това казах на Борисов „Дойде вълната на популизма у нас. Не е времето за такива политици като мен, които са по-скоро демократи“.

За съжаление по-скоро да, мисля, че е „мачът за вота е свирен“.

Радев е единственият европейски президент, който с вдигнат юмрук, атакува, руши и не спазва Конституцията“, така Плевнелиев отговори на въпрос защо е отказал да се изправи срещу Радев сега.

Плевнелиев коментира и едни от най-спряганите имена за поста:

„Моето мнение е, че може да бъде голям лекар, който да ни лекува от раните на Радев. Проф. Мутафчийски и проф. Балтов също щяха да бъдат достойни, но за съжаление не искат да участват в това блато.

Петър Стоянов също би бил вълшебен президент, но отказа.

Борисов ще обмисля до последния момент нещата и кой да е президентът на ГЕРБ. Важното е вицепрезидентът да е от редиците на партията, за да я сплоти“, каза в заключение Плевнелиев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *