Пламен Николов: Издирваме спешно правосъден министър. Говорихме с БСП, но не ни дадоха

България отблизо

„Искам да изразя своето задоволство, че успяхме да постигнем сближаване по почти всички въпроси, които представляват затруднения за нас, но това не означава, че БСП със сигурност ще ни подкрепят за новия кабинет“. Това заяви кандидат-премиерът Пламен Николов секунди след срещата със столетницата.

„Още не сме намерили нов правосъден министър. Търсим го навсякъде и със сигурност ще открием подходящ човек за този пост.

Тук не говорим за никакви тайни. Ние вземаме решенията на консенсусен принцип. Нищо при нас еднолично не се решава“, каза Пламен Николов.

Той заяви, че от „Има такъв народ“ нямат планове за изтегляне на други министри от кабинета. Според него целият процес, се дължи до голяма степен и на медиите.

Николов беше категоричен, че до 17:00, когато ИТН трябва да върне мандата за съставяне на кабинет на президента Румен Радев, ще се намери нов правосъден министър.

След срещата говори и Христо Проданов от БСП.

„Следваме посоката, която ни е начертана от Националния съвет на БСП. Миналата неделя обсъдихме декларацията, която беше представена от ИТН. Там не бяха поставени някои бележки, които трябваше да бъдат доизяснени. Това беше целта на тази среща – да доизясним всички приоритети. След това ще ви запознаем с подробности какво сме постигнали в отделните сектори”, заяви Проданов.

„Голяма част от нещата, по които имахме забележки, бяха изчистени”, посочи той.

И допълни: „Дали ще има подкрепа от БСП или не – това зависи от Националния съвет на БСП”.

„Още днес ще направим редакционните поправки и ще ви уведомим със съответния документ”, заяви Пламен Николов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *