Петков непреклонен. Слага човек на Плевнелиев на мястото на Янев!

България отблизо

Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен от „Продължаваме промяната“. Това обяви премиерът Кирил Петков след извънредното заседание на Министерския съвет в понеделник.

Тагарев е бивш служебни министър на отбраната в кабинети на Росен Плевнелиев. През 2016 г. оглавява Института по отбраната, но само 12 месеца по-късно е освободен от тогавашния служебен военен министър Стефан Янев.

 

Припомняме, че по-рано днес премиерът Кирил Петков обяви, че ще поиска оставката на министъра на отбраната Стефан Янев. Предложението трябваше да бъде обсъдено днес на извънредно заседание на Министерския съвет, а преди него Петков заяви, че ще настоява оставката да се гласува от Народното събрание още във вторник. Часове по-късно кабинетът официално поиска свикването на парламента утре с цел да гласува кандидатурата за новия член на правителството.

Министър-председателят обясни и причините за това да поиска оставката на Янев: „Никой министър в това правителство няма право на собствена външна политика, особено във Facebook. Второ – никой министър не може да казва на правителството, че неговото оставане е функция на стабилността на кабинета. Това правителство няма да гони стабилност, а правилни действия и принципни позиции. Трето – мой военен министър не може да използва думичката „операция”, вместо „война”, категорично заяви премиерът.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *