Петкова и Николов кръстосаха шпаги: Лично ще Ви поздравя, когато свършите толкова работа, колкото премиера Борисов

България отблизо
Бивш и настоящ енергиен министър кръстосаха шпаги в ефира на bTV. Теменужка Петкова и Александър Николов спориха за мораториума на цените на тока, експремиера Бойко Борисов и още…

„Когато свършите толкова много работа, колкото премиера Борисов, лично ще ви поздравя“ – бяха думите на бившия енергиен министър от ГЕРБ Теменужка Петкова.

 

На свой ред настоящият министър на енергетиката Александър Николов отговори: „Бих се срамувал“.

 

„Не знам от какво бихте се срамувал. Не виждам как бихте достигнали и една десета част от това, което ние сме направили през всички тези години. Да се водят преговори с „Газпром“ не е лесна работа. Вие, колега, понеже сте отскоро, прочетете решението на ЕК от 2018 година и споразумението й с „Газпром“. Ефектът за България сега е положителен“, кресна Петкова. .

 

Повод за кръстосания огън бяха думи на Александър Николов по адрес на шефа на Теменужка Петкова и бивш премиер на България Бойко Борисов в обяснение за цената на природния газ у нас. Петкова определи думите на настоящия министър като „инсинуация“ и „опит за изкривяване“.

 

„За интерконектора Гърция-България ви оставихме готов проект – финансиран, с проведени пазарни тестове и обществени поръчки. Финализиран проект и вие не можахте да довършите няколко десетки километри до 31 декември 2021 година“, скочи Петкова върху Николов.

 

„Линейната част и всичко, което трябва да се случва в България, е финализирано. Нека да ви кажа нещо интересно. Вчера, дори в събота, с министър-председателя Кирил Петков се срещнахме с изпълнителя и със собствениците. Отделно от това има доста интересни детайли по самото изпълнение. Например, защо е забавен напредъкът в Гърция? Г-жа Петкова вероятно знае. До стъпване в длъжност на служебните правителства разрешенията за строеж на Комотини не е било факт. То се случва съвсем случайно след срещата на г-н Петков с г-н Мицотакис“, поясни енергийният министър.

 

Теменужка Петкова отново скочи като ужилена: „Ама Вие говорите откровени лъжи! Или не сте подготвен, или това не е вярно!“. Тя изкара свято управлението на ГЕРБ – работили честно, почтено и били свършили цялата работа по тези важни за България инфраструктурни поректи. След това студиото за кратко се превърна в говорилня.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *