„Патриот“ от НФСБ продавал фалшивите зелени сертификати. Валери Симеонов свиква възмутено заседание на партията

България отблизо
Лицето, замесено в схемата с фалшиви сертификати, беше установено. То е с имунитет, тъй като е кандидат за народен представител. Поискано е свалянето на имунитета му. Това заяви в ефира на Нова телевизия oиректорът на дирекция „Национална полиция“ главен комисар Станимир Станев. Той обаче отказа да назове партията, от която е посредникът, замесен в схемата с фалшивите сертификарти.

Нова телевизия излъчи свое разследване, в което разказва за престъпната схема, посредник в която е лице, представило се като Величко Георгиев и сезира МВР.

 

В репортажа при срещата с репортерка Георгиев се представя като посредник в схема за издаване на фалшиви сертификати и допълва,че има много работа и за услугата трябва да се чака.

 

„60 човека съм подал преди две седмици и утре са готови“, казва той.

 

Срещу сумата от 1350 лв. човек може да си купи три сертификата. Бързата поръчка е на цена 450 лева (издава се за 2 дни), а бавната – 300 лева ( сертификатът става за седмица-две, дори месец). Според посредника на ден се издават между 15 и 30 неистински сертификата, само от един лекар. Георгиев работи със старша сестра в столична поликлиника. Информира, че ваксината се изхвърля и никой не може да разбере, че не е поставена на практика на човека, на когото се издава сертификат. За схемата Нова телевизия разбира от бизнесмена Андрей Бъчваров.

 

Кандидат с името Величко Иванов Георгиев има в листата за 24 МИР София – на коалиция „Патриотичен фронт“, в която участват НФСБ, БДС Радикали и БДНС „Целокупна България“.

 

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов потвърди това и обяви, че още утре ще има заседание на Изпълнителния съвет, на което ще се обсъжда изключването на Георгиев. От партията ще го призоват и незабавно да се откаже от кандидат-депутатското си място.

 

По думите на главния комисар към момента се разследват още 10 подобни случая с продажба на здравни документи и във Велико Търново, Габрово, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Сливен и Хасково.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *