Партийци поискаха оставката на министър Стефан Янев. Заканиха се и на президента

България отблизо
Министърът на отбраната Стефан Янев пoзори българското членство в НАТО и поставя в риск националната сигурност на България! Оставката му е единствената гаранция за принадлежността на България към демократичния свят. Това се посочва в изявление на БЗНС във връзка с изказването на Янев, че ако бъде взето решение за разполагане на войски на НАТО по Източния фланг, на територията на страната ни тази мярка ще бъде изпълнена от наши войски с българско командване.

„След поредицата откровени антинатовски изказвания и инициативи на министъра на отбраната, свързани с тежката конфронтация, провокирана от Русия, вчера Стефан Янев за пореден път затвърди действията си в посока на извеждане на България от военните структури на НАТО и обслужване на руските ултиматуми за връщане на НАТО в границите му от 1997 г.“, изтъкват от партията.

Според БЗНС с ангажимента си да не допусне съюзнически войски да засилят отбранителните способности на държавата ни пред евентуална военна експанзия на Русия в Украйна, Янев изпълнява искането на външния министър на Русия в България и Румъния да няма съюзническо, а не оповестената от генералния секретар на НАТО стратегия за засилване на източния фланг, от който сме част.

От партията заявяват, че с това Янев не просто подрива авторитета и членството на България в Алианса, но и косвено предава суверенитета ни.

„Под пропагандния лозунг, че сами ще организираме отбраната си, като същевременно признава пропуските в армията ни, Янев изкарва неофициално, но публично държавата ни от НАТО. Предателското поведение на министъра на отбраната спрямо демократичния свят като съюз и ценности не остава незабелязано от съюзниците ни. България за пореден път се представя като руския пробив в пределите на НАТО и ЕС.

Янев следва линията на шефа си Румен Радев, който като български генерал обяви бойкот на съвместната охрана на въздушното ни пространство със съюзниците ни и лобира за Кремъл и руския военно-промишлен комплекс. Днес Радев продължава тази пропутинска линия за бунт на България срещу НАТО и излизането ни от съюза. Така осъществяваната политика е в ущърб на националния интерес и е предателство пред волята и борбата на българския народ да бъде част от демократичния свят“, твърдят от БЗНС.

Според партията Янев изпълнява целите на Русия за превръщане на България в удобен и защитен буфер на федерацията на Путин, а неутралитетът под формата на недопускане на съюзническа помощ на българска територия е национално предателство на суверенна България.

„Управляващите говорят само за деескалация и напрежение между НАТО и Русия, без да признават, че агресорът е Путин. Предлагат деескалация на конфликта, като отслабят позициите ни в НАТО и ЕС. Те избират пътя на външнополитическите цели на Путин да изгради Евразийски съюз. НАТО и ЕС могат и без България, но ако допуснем управленци като Янев да предадат държавата ни, това означава връщане в орбитата на Русия. Гаранция, че България няма да тръгне по този път е незабавната оставка на Стефан Янев!, подчертават от БЗНС.

Tagged

1 thought on “Партийци поискаха оставката на министър Стефан Янев. Заканиха се и на президента

  1. До колкото помни историята САЩ и Англия изораха София , Ловдив с бомбардировки за собствено удоволствие , а ние ние им направихме паметник. Русия само ни е давала , а каква черна неблагодарност . Защо се чудим тогава. Ние най много жертви във войните сме дали за Македония , а какво получаваме . Това по отношение на този който говори небивалици по отношение на тези достойни български генерали , генерали , ане бостански плашила като измисления Банкянски генерал

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *