Партиите грозно отсвириха президента! Вижте какъв е заговорът и кой ще е потърпевшият

България отблизо

„Днес се изправяме и пред парламентарна криза. Българите се притесняват от растящите цени и войната. Бъдещето на гражданите зависи от решението на политиците“.

С тези думи започна днешните си консултации президентът Радев с партиите, които биха могли да направят кабинет в рамките на това НС.

Първи избягаха от ПП и се оправдаха, че имало заседание на бюджетната комисия, което било важно.

Не стана ясно с колко специалисти разполагат от Промяната и всичките ли са на комисия, та не могат да отделят един човек, който да отиде на преговори. Или консултациите ги хванаха неподготвени.

Буквално като папагали и от БСП отказаха днес преговори, вероятно „посъветвани“ от дуото във властта.

ДБ отдавна заявиха, че ще подкрепят ПП, но сами няма да правят правителство.

От ГЕРБ пък се явиха на „Дондуков“ 2, но заявиха. „Имаме приоритети през следващите седмици, ако не се състави правителство при връчване на мандат от първата политическа сила. Ние ще върнем мандата възможно най-бързо, за да започнат консултации за връчване на мандат на третата политическа сила по ваш избор“.

„България очаква да се работи ефективно и да се използва всяка възможност, за да се отстои националния интерес“, подчерта Радев.

По думите му това изисква амбициозна и последователна политика.

„Дълбоката криза, която обхвана обществото ни, роди искането за промяна. Непрекъснато намаляващата избирателна активност е атестат за намаленото доверие в политическата класа. Това поставя рискове за България и от политическите партии зависи да се завърне това доверие“, каза той.

„Изисква се време и усилие от партиите, за да се направи кабинет в рамките на този парламент. Народното събрание (НС) трябва да свърши не малко работа по актуализацията на бюджета. Това не търпи отлагане. Надявам се, партиите да влязат в градивен диалог“, добави Радев.

Видна е вече нагласата на партиите.

ПП иска да прави правителство, но още купува депутати.

БСП се превърнаха в безгласна буква.

ГЕРБ искат реванш чрез избори.

И докато всички се правят на загрижени за България и си плетат политическата кошница, Радев трябва да прави служебно правителство и да обира негативите.

А после партиите да се появят на бял кон.

Но интересно кой този път ще гласува за коня…

 

 

 

 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *