Пак изнагля! Валери Симеонов дава пари на депутатка да му роди три деца!

България отблизо

Валери Симеонов е редови депутат само от седмица, но продължава да наглее, този път в парламента.

Бившият вицепремиер по демографската политика скочи срещу предложението на БСП да се увеличи еднократната помощ за раждане на дете и увеличение на парите за майчинство. Според него нямало връзка между парите, отпускани за майчинство и раждаемостта.

Той се обърна към Виолета Желева от БСП, която внесе предложените и й заяви: „На г-жа Виолета Желева, лично аз, понеже съм леко случаен в политиката, собственик съм на няколко фирми от 1992 г. успешни, поемам сериозен ангажимент 20 400 лв. Ще ви ги дам за три поредни раждания на деца. Хайде да видим за колко време ще усвоите тези пари?“ – каза самоуверено той, като не уточни от него ли ще са децата, или трябва да им търси друг  баща.

Думата „последователно“ пък предизвика смях у дамите в парламента, които веднага се запитаха дали може да се раждат децата в непоследователност, ако са три.

Симеонов подчерта, че проблемите с демографията не се решава с подхвърляне на суми в бюджета. Според него тези мерки имат за цел популизъм и са опит за саботиране на бюджета. „Не виждам нищо лошо в това вицепремиер да стане народен представител, за какъвто е избран от своите избиратели. Нищо срамно. Стигам до извода, че като че ли изпитвате някакви комплекси. Не е добре да се захващате с една тема, спонтанно, епизодично и повърхностно. Въпросът, свързан с раждаемостта и демографията е много сериозен, дълбок. И не го разбирате!“

Врелият и кипял вече в живота и политиката Симеонов, който няма кой знае какъв богат родителски опит, но пък има отговор на всичко, за кой ли път обиди българските жени и майки.

И за кой ли път ги лиши от възможността да получат помощи и да се увеличи майчинството, което сега е равно на една средна пенсия.

Той сравни семейството с фирма, а членовете му с работници в нея. Той можел да управлява фирми, но повечето българи не можели.  Така че колкото и пари да се наливат в семейната фирма, те трябва да се въртят, а не да се харчат. А ако управителят  е добър,  няма нужда да му се дават, той сам ще умножи сумите и ще се грижи за семейството си. Ако не е добър пък, просто ще похарчат сумата за нула време и ефект за децата няма да има.

Гениално!

Дали пък няма нещо друго в това изказване, което също е популизъм?

Дали бившето вице не е израсло в извънземно семейство?

Защото докато е бил дете, майка му е имала майчинство, получавала е детски и го е гледала спокойно.

В момента жените се страхуват да раждат точно заради хора като Симеонов. От които зависи колко време ще могат да останат вкъщи да си гледат детето и ще имат ли пари да му купят храна.

А демографската криза ни топи като лански сняг.

Накрая управляващите няма да има кого да управляват.

Илияна Димова

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *