вторник, март 28, 2023
Начало > България отблизо > От президентството твърдо: Готови сме с правителство! Каруцата е изтървана!

От президентството твърдо: Готови сме с правителство! Каруцата е изтървана!

България отблизо

Държавният глава е готов за сформиране на служебен кабинет, ако се наложи. Това декларира председателят на Стратегически съвет при президента проф. Александър Маринов.

„Не мога да говоря от името на президента, но ние живеем отдавна в кризисни условия, така че държавният глава трябва да бъде готов за развоя на всякакви кризисни събития. Да, той е готов“, отговори Маринов на въпрос на водещия в студиото на бТВ.

Той обаче не се обяви за предсрочни избори, а за диалог в парламента между политическите сили. Според него ГЕРБ са избързали с внасянето на вот на недоверие.

„По мое лично мнение съчетаването на вот с актуализация е доста сложна комбинация. Трябва да се търси решение на съвършено друга принципна основа. Управляващите изпуснаха възможността по няколко ключови цели, а опозицията малко избърза с внасянето на този вот, тъй като канализира процесите по друг начин“, коментира анализаторът.

„Единственият разумен път е вместо размяна на обвинения и закани, да има един разумен диалог по необходимите стъпки. Трябва да се търсят допирните точки, без диалог няма да стане. Трябва да се търси диалог и някакво споразумение“, призова партиите в парламента проф. Александър Маринов.

След падането днес на Никола Минчев и безпрецедентното му изгонване, от президентството имат друго решение.

Сигналът вече е даден.

Има безпрецедентна политическа криза в България.

В името на народа сме готови да дадем шанс на програмно правителство, излъчено в рамките на този парламент.

Нека всички партии поемат своята отговорност към народа! 

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *