От последните минути: Радев назначи нов секретар на МВР!

България отблизо

На основание решение на Министерския съвет, със свой указ президентът Румен Радев назначи Петър Тодоров за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.


Петър Тодоров

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков връчи на главен комисар Тодоров документа за назначаването му на длъжността.

Главният секретар бе представен официално пред ръководителите на дирекции и служби в МВР от министър Рашков и заместник-министрите Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Енчо Мирчев.

Кой е Петър Тодоров?
Петър Тодоров е с дългогодишен професионален стаж в системата на МВР, като последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции в ОДМВР – Пловдив. Завършил е висшето си образование във ВНВУ „Васил Левски“ – Велико Търново.

От октомври 1989 г. започва едногодишен оперативен курс в Академията на МВР, където се обучава и през следващите две години.

От септември 1992 г. започва работа като разузнавач към „Магистрална полиция“. През 1998 става началник на група в сектор „Криминална полиция“ в Трето РУ – Пловдив, а от 2003 г. ръководи сектор „Престъпления по пътищата“ в пловдивската дирекция на МВР.

От октомври 2005 г. е началник на Първо РУ – Пловдив и е на този пост до назначаването му за заместник-директор на ОДМВР – Пловдив на 20.05.2021 г. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 25.06.2021 г. е временно преназначен за директор на дирекцията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *