От последните минути: Кубрат Пулев на тайна среща с Кирил Петков. Ето какво са си казали

България отблизо

Боксовата звезда Кубрат Пулев за пореден път показа, че следи политическия живот у нас.

Кобрата заяви пред БНТ, че за него думата политика е станала синоним на интереси и допълни, че няма да бърза с проекта си „Велика България“. Той коментира победителя в последните парламентарни избори партията „Продължаваме промяната“ и каза, че се познава с лидера й Кирил Петков от 5-6 години.

„Той ми показа наша обща снимка, за която аз бях забравил, сега пак се видяхме в деня за размисъл и си направихме нова снимка. Изговорихме ги нещата. До 00:00 часа в полунощ го разпитвахме аз, брат ми и други хора. Аз го поканих и той откликна. Всичко беше супер емоционално.

Говорихме за България за бъдещето. Честно да кажа, ми вдъхна голямо доверие и смятам, че това е пътят. Няма друг път. Нови хора, желаещи промяната. Но не трябва да бързат и да вземат импулсивни решения. Трябва да са добре обмислени.

Аз мога да подкрепя човек, който мисли единствено за България. Мисля, че това е заложено в него. Каза ми, че е отворен за идеята да вземем участие в проекта му, но за мен това не е важно.

Запознат е с много от нещата и ми допаднаха идеите му. Ако тези неща, които той каза, устои и ги направи, България ще се промени.

При всички положения новото правителство е по-добре от старото. Защото казах и за Слави Трифонов и партията му… хората не знаеха къде се намират. Докато в случая с Кирил Петков ми допаднаха нещата. Разпитвахме го, разчекнахме го и видях, че вярваме в едни и същи идеи.

Спорихме и за някои неща. Казах му, че прибързват за Северна Македония. Ние трябва да си устояваме интереса. Ние сме едно. Аз нямам и нищо против да станем една държава.

Много е важно да има независима съдебна система. Това е основата. Има уникални съдии и прокурори, които аз познавам, но трябва да работят без напрежение и политически интереси.

Говорихме и за спорт и за образование. Обществото трябва да бъде непримиримо. Да си пази ценностите.

Има мръсни хора в политиката. Такива, за които си казваш – Сега отивам в телевизията и… И вие журналистите сте част от това, че каните такива хора. От вас зависи да не се канят фалшиви хора, такива, които влизат пияни в студиото. Това е дъното.

Политиката ни е евтина и долнопробна. Те трябва да бъдат водени на първо място от интереса на България.  Другото не е политика“, заяви Пулев пред БНТ.

Той се изказа и по темата с ваксинацията срещу COVID-19 у нас и заяви, че тя върви бавно, защото хората не са информирани.

„Няма кой да ги информира. Интересуват се само кой какво да открадне. Каква схема да се измисли. Ако бъдат информирани хората, никой няма да се страхува. Аз съм роден ваксиниран. Човек трябва да е позитивен, вярващ и да знае, че всичко зависи от него“, заяви Пулев.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *