От последните минути: ДПС заплаши Бойко Рашков

България отблизо
Халил Летифов и Ахмед Ахмедов, депутати от ДПС, поискаха за пореден от председателя на парламента Никола Минчев да каже, какво се случва със сайта на депутатите. Те са категорични, че към вътрешния министър Бойко Рашков има два въпроса за репресии и ”милиционерски натиск” по време на последните избори, но така и не са получили отговор от шефа на МВР.

Вместо това, на страницата имало качен текст, който е подписан като „отговор“, но не удовлетворява питанията. Темата беше започната от Мустафа Карадайъ. Той поиска документи от Бойко Рашков, но така и не ги получи. Тогава председателят на ДПС се ядоса и дори заплаши с оставка Никола Минчев. Председателят на парламента отговори, че е направил проверка и не е видял нищо нередно в сайта на народните представители.

Междувременно от ГЕРБ пък изтърчаха до Брюксел да се оплакват на Мартин Вечер.

Разтревожени сме от развитието на ситуацията в България. Очевидно е, че нещата са извън контрол. ЕС трябва да се вгледа по-внимателно в спазването на върховенството на закона в България и ЕНП ще се заеме с тази задача.

Това заяви председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер по време на среща с членове на ГЕРБ – Кърджали, които бяха задържани при последната предизборна кампания, след което осъдиха МВР.

В срещата взеха участие и председателят на 44-тото Народно събрание и член на ИК на ГЕРБ Цвета Караянчева и българските евродепутати Андрей Ковачев, Андрей Новаков и Асим Адемов, информират от пресцентъра на ГЕРБ.

Представителите на ГЕРБ в Кърджали запознаха Манфред Вебер как са били арестувани показно пред съгражданите си без да са извършили никакви нарушения. Задържането им е в следствие единствено на анонимни доноси. „Невинността ни беше потвърдена от българския съд и ние осъдихме МВР“, заяви Шукри Вели от ГЕРБ – Кърджали.

Tagged

1 thought on “От последните минути: ДПС заплаши Бойко Рашков

  1. “ БОГ ВИСОКО , ЦАР ДАЛЕЧЕ“ ….Г-Н МАНФРЕД !!! ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ !! ВРЕМЕ Е ДА СИ ОТПУШИТЕ „УШИТЕ“ ….И ДА СИ ОТВОРИТЕ „ОЧИТЕ“ ……….НА ЦЕЛИЯТ СВЯТ Е ЯСНО ….ЗАЩО НИ “ ПРИЕХТЕ “ В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ……..ЕДИНСТВЕННО И САМО , ЗАРАДИ ГЕОГРАФСКОТО ПОЛОЖЕНИЕ !!! …..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *