От последните минути: Борисов обявява тайнствен кандидат-президент от ГЕРБ

България отблизо

Пловдивската организация на ГЕРБ очаква посещение на партийния председател Бойко Борисов днес. Сбирката за затягане на редиците преди изборите трябва да се проведе по традиция в хотел „Империал“, където домакин е местният лидер и ексдепутат Иван Тотев. 

Възможно е бившият премиер да посети възстановката за Деня на независимостта, която ще се проведе на Гроздов пазар.

Борисов беше в Пловдив и преди две седмици, навръх празника на Съединението, когато имаше среща с младежката организация на ГЕРБ. Тогава се стигна до поредната словесна престрелка между бившия премиер и президента Румен Радев.

Очаква се всеки момент ГЕРБ да обявят кой ще бъде техният кандидат за президент. Той щял да е добре познат на хората и щял да привлече вота на своя страна, казаха по-рано от партията.

Затова е възможно името му да бъде огласено при визитата на бившия премиер в Пловдив. Вече върви и обсъждане на кандидат-депутатските листи на ГЕРБ за вота на 14 ноември.

Появи се информация, че с Борисов щял да е и кметът на Бургас Димитър Николов. Предполага се, че именно той може да е кандидатът за президент на ГЕРБ.

Според други източници от ГЕРБ обаче кандидатът за президент на партията щял да бъде обявен през уикенда, тъй като трябвало да бъде приключена процедурата по одобрението на номинацията във всички структури.

Завъртяха се и имената на Томислав Дончев, Десислава Атанасова, Лиляна Павлова и дори Спас Гърневски.

Сред тях обаче няма нито едно, което да е сериозна конкуренция на Румен Радев.

Tagged

1 thought on “От последните минути: Борисов обявява тайнствен кандидат-президент от ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *