Няма лабаво: Бойко Рашков ще отговаря за изборите на 14 ноември

България отблизо
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков ще координира работата по подготовката и провеждането на изборите на 14 ноември. Това реши служебното правителство на днешното заседание. Новината дойде от агроминистъра Христо Бозуков след срещата на „Дондуков“ 1 днес.

„Има редица мероприятия, които изискват координация между ЦИК и изпълнителната власт, както и регионалните структури“, отбеляза в началото на заседанието премиерът ген. Стефан Янев.

 

Рашков беше ресорен вицепремиер и по линия на предсрочните избори от 11 юли. Преди вота имаше голям брой акции срещу контролирания вот, които, обаче, бяха определени като политическа репресия от някои партии, сред които – ГЕРБ.

 

Преди дни правителството прие и план-сметката на изборите „2 в 1“ – близо 124 млн. лв. От тях 52 млн. лв. са за възнагражденията на РИК и СИК. Отпечатването на хартиените бюлетини и обработката на данните от гласуването ще струват близо 15 млн. лв. За охраната на изборите от МВР ще бъдат отпуснати 19 млн. лв. Министерството на външните работи, което отговаря за вота зад граница, ще разчита на 10 млн. лв., а МОН – на 60 хил. лв. При необходимост ще бъдат отпуснати средства и за допълнителни машини за гласуване и евентуално за камери в секциите.

Tagged

1 thought on “Няма лабаво: Бойко Рашков ще отговаря за изборите на 14 ноември

  1. Ако гласуването беше електронно,щяха да се спестят маши за гласуване….надяваме се след време да се случи това….
    ,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *