Ново 20! „Възраждане“ щели да протестират в защита на ваксинираните, Радев ги предал и си сложил бустер…

България отблизо

Над 5 часа спориха депутатите дали в сградата на парламента трябва да се влиза със зелен сертификат. Оказа се, че Възраждане и Има такъв народ са срещу въвеждането на документа заради недомислици. Заместник-председателят на Народното събрание Цончо Ганев заяви, че Възраждане не е против ваксинирането, а от партията са несъгласни с това, че хората, които си поставят ваксини нямат никакви права. /За какви права става дума, не беше уточнено/

Цончо Ганев изрази възмущението си, че не се отпускат безплатни лекарства за лечение на COVID – 19, и то в продължение на една година. В болниците няма достатъчно инфекциозни отделения, а отпуснатите легла са малко, заяви националистът.

„Болница Х  в малкия град е препълнена с ковид болни. Но в нея има пет стаи с по две легла за COVID – 19. После говорят за препълнена болница при 10 човека заразени“, изобличава схемите Цончо Ганев пред сайта БЛИЦ.

Относно зеления сертификат от Възраждане не го забраняват, но уточняват, че придобилият го от ваксина няма права.“ Когато си без симптоми, но си болен, отиваш в парламента или на работното си място – ти заразяваш. Ако нямаш зелен сертификат не влизаш“.

Народният представител от Възраждане споделя, че поставянето на бустерна доза не спасява и се учудва защо Румен Радев се е подложил на такава интервенция.

„Дълбко се съмнявам, че Румен Радев си е сложил бустерна доза, защото съм бил на консултации при него и говори съвсем друго. А това, което се случи не му прави чест, но това е негов личен избор“ – изрази съмненията си  Цончо Ганев, заместник-председател на парламента.

Любомир Каримански от Има такъв народ заяви, че зеленият сертификат е индивидуален акт. Той има такъв, защото си е сложил ваксина.

„Но като депутат не бих искал да ограничавам правото на избор. Слави е преболедувал К-19 и е ваксиниран. Така че не виждам нещо притеснително в това“, поясни Любомир Каримански и потвърди позицията си за информационна кампания, която да помага на хората какъв избор да направят.

Оказа се, че Възраждане и Има такъв народ ще ближат рани, като борци срещу въвеждането на зеления сертификат. Възраждане събират всички недоволни, без да правят партийна агитация на протест в сряда 12 януари от 12:00 часа.

„Идваме с десетки хиляди на работа и искаме обяснение от управляващите“, заяви депутатът от партията на Костадин Костадинов.

Докато мерките в Европа се затягат, у нас няма кой да управлява кризата, възмущава се Цончо Ганев, въпреки че на практика има.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *