Нови лъжи се изсипаха в ефир за рекордно време. Народът онемя!

България отблизо

Евродепутатът от ГЕРБ Асим Адемов уличи премиера Кирил Петков в поредна лъжа. Манипулацията е свързана със зърното за износ на Украйна, което по думи на министър-председателя ще минава през България.

Ето какво написа във Фейсбук политикът:

 

И днешният ден не мина без да цъфне поредната лъжа на премиера ни Кирил Петков! След посещението си в Украйна той обяви, че е уредил зърното за износ на Украйна да минава през България и че България става логистична база за търговия с украинско зърно през пристанище Варна.

Да, ама не! Днес на заседание на комисията по земеделие в ЕП имахме онлайн дискусия със заместник-министъра селскостопанската политика и храните на Украйна и отговарящ по въпросите на износа г-н Маркиян Дмитрасевич. На тази дискусия той каза, че такава логистична база ще бъде пристанището в Констанца,  Румъния. И нито дума за Варна!

Министърът на енергетиката в оставка Александър Николов отказва да предостави каквато и да е информация за доставката на втечнен природен газ от САЩ в Народното събрание.

В същото време под дълбока тайна бе поставена сделката с природния газ със САЩ. До такава степен, че да се чуди човек има ли такава сделка или не. 

„Сключеният договор за доставка на втечнен природен газ от САЩ съдържа клаузи и изисквания за конфиденциалност, които обхващат не само условията, но и цялото му съдържание.“, това гласи писмен отговор на Николов на въпрос от парламентарния контрол, зададен от депутата от „Демократична България“ Иван Димитров.

„Публичното оповестяване на всяка информация относно условията на договора може да доведе до търсене на отговорност за нарушаване на клаузите за конфиденциалност, включително и до предявяване на съдебни искове срещу „Булгаргаз“ ЕАД за причинени вреди“, пише още в отговора, внесен вчера в НС, съобщава „Труд“.

„Подписаният договор е за конкретни количества за конкретен краткосрочен период“, отговаря министърът на въпросите на депутата, които са: „Какво е количеството на доставения газ? На кой терминал е извършено разтоварването? Кое е дружеството вносител и имате ли по-подробна информация за условията на вноса?“.

 

ТрудТруд

 

 

ТрудТруд

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *