Нинова удари през ръцете ГЕРБ и хората на Слави. Само аз не съм се кланяла на Борисов!

България отблизо

Този парламент е пълен основно с лицемери. Днес е ред на БСП. Това, което предлагат те под формата на загриженост бързо да се приеме бюджета, става въпрос да се съкрати Народното събрание с от 5 до 7 дни.

Това заяви председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов на заседание в Народното събрание.

„Причината не е бюджетът, а това, че ако този парламент не бъде съкратен, той ще приеме изваждането на Бюрото за защита от контрола на главния прокурор.

Той може да приеме закриването на спецсъда и прокуратурата. Той ще приеме нов закон за НСО, която ще пази само президента, премиера и председателя на Народното събрание.

Затова БСП драпат заедно с ГЕРБ, подозирам и с ДПС, това да не се случи. В момента БСП и ГЕРБ са в комплект така, както бяха в предишните парламенти, правейки се на опозиция.

Г-жа Нинова дълго обясняваше, че са партия на протеста. Днес лицемерието ви е очевадно и вие отново се гушнахте с ГЕРБ“, заяви той.

„С г-жа Нинова може много да сме се карали и да сме имали различни позиции. Само тя от тук не е ходила на червеното килимче на Борисов. Всички други в тази зала са“. 

Това заяви от парламентарната трибуна депутатът от от ГЕРБ Тома Биков по повод на обвинения на Тошко Йорданов за синхронизация на действия на ГЕРБ и БСП.

Думите му обаче веднага срещнаха отпора на депутатът от ИТН:

„Аз не разбрах нас къде ни сложихте. Ние не сме били в този парламент, че да ходим на килимче. Прекрасна гледка е как ГЕРБ защитават БСП, а в предишните парламенти оплюха решението за 1 лев субсидия пак заедно“, заяви Йорданов.

„Днес лъсват връзките между двете партии на статуквото“, завърши той.

Корнелия Нинова пожела възможност за лично обяснение по обвиненията:

„Всички си поиграхте на мой гръб и с моето име. Големите умове с какво се занимават – с идеи, средните със събития, а малките – с хора. Добре се позабавлявахте с мен, изляхте си емоциите. Надявам се да имате малко разум занапред“, каза тя.

„Търпяла съм много повече. Уверявам ви, че Борисов е много по-сериозен конкурент. Ние се борихме 5 години. С нищо не можете повече да ме уязвите от него. Може да внушавате лъжата с ГЕРБ и БСП. Никога не съм стъпвала в офис на Борисов, Трифонов или Христо Иванов. Никога! Разбирам политиката по друг начин“, добави тя. 

Нинова призова политиката да се прави прозрачно и публично и призна, че дава личен пример за това. „Свободен човек съм. Никой не може да ме държи с власт или пари“, каза социалистката.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *