Нинова посочи две червени линии, които няма да прекрачи и БСП няма да влезе в правителството

България отблизо
Има две червени линии, които БСП няма да премине. Едната е въпросът за членството на Македония в ЕС. Другата – Истанбулската конвенция. Това заяви в ефира на Nova News лидерът на левицата в оставка Корнелия Нинова. Въпреки тях, тя остава оптимистично настроена за съставяне на редовно правителство с мандата на „Продължаваме Промяната“.

„След проведените разговори в 18 работни групи през изминалата седмица сме все повече оптимисти, че ще сте състави редовен кабинет. Всички партии го заявихме, че искаме да го направим. Въпреки някои различия, които имахме, в преговорите по най-важните въпроси се намери общото“, уточни тя.

 

„За сектори, министерства и личности – няма да говорим, преди да разговаряме с колегите от другите три партии. Такива разговори все още не са водени. Ще трябва да почакаме – мисля, че така е коректно“, подчерта тя, но поясни: „Трябва да побързаме и да обсъдим и този въпрос. Предстоят да се вземат важни решения”.

 

По отношение на късната среща с Асен Василев и Кирил Петков в четвъртък на „Позитано“ 20 тя каза: „Изумена съм от истерията, която се разви около тази среща. И как нормалното се представя за ненормално. Партии, разговарящи за правителство се срещат – това е нормално. Срещат се в централата на партията в центъра на София. Да – имаше такава среща. И тя беше продиктувана от факт, че чухме мнение от нашите колеги от „Продължаваме Промяната“, че до края на годината няма да се приеме бюджета за следващата година, и това ни притесни“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *