Нинова погна мафията! Не ме интересува какъв цвят са крадците и какви постове са заемали!

България отблизо
Свидетел по случая с българското участие на „Експо 2020“ в Дубай е получил обаждане, в което е посъветван да оттегли показанията си. Това обяви по време на парламентарния контрол вицепремиерът по икономиката и индустрията и ресорен министър Корнелия Нинова.

В началото на месец февруари тя обяви, че Министерството на икономиката спира плащането на консорциум „България Експо“ и изпраща случая на прокуратурата и Антикорупционната комисия. Причината – незадоволителното представяне на страната на световното изложение в Дубай. Договорът е на стойност на 6 милиона и 720 хиляди лв. Тогава министърът определи „България Експо“ като „черна дупка за милиони“.

 

Днес Корнелия Нинова съобщи пред народните представители, че над 700 страници от различни доклади и свидетелски показания по случая вече са в прокуратурата:

 

„Искам да оповестя и пред Народното събрание нещо, което и в момента се случва, и да предупредя да се спре. Един от хората, който даде показания и разказа какво се случва на място и който е участник в събитията, получи телефонно обаждане да си оттегли показанията. Няма да стане така, уважаеми, които и да сте. Това, което е започнато, ще се свърши докрай. Казали сме, че ще спрем кражбите, знаем какво ще последва от това, знаем, какви действия ще предприемете, няма да спрем. Ще доведем този и не само този случай, скоро ще застана пред вас и с други такива, докрай“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *