неделя, август 27, 2023
Начало > България отблизо > Нинова защити Радев и попари Кацаров: БСП защитава хората, а не министрите!

Нинова защити Радев и попари Кацаров: БСП защитава хората, а не министрите!

България отблизо

„Ние сме партия, която представлява хора. Когато техните интереси са засегнати, е логично да ги защитим от грешните решения на министъра на здравеопазването. Смятаме, че мерките му са грешни, а решенията му хвърлиха държавата в хаос. Ние защитаваме хората, а не министрите“, категорична е Корнелия Нинова.

 

Корнелия Нинова се обяви „за“ доброволното ваксиниране. Това стори лидерът на БСП в ефира на Нова телевизия и предаването „На фокус“ с Лора Крумова.

„Два пъти изкарах ковид, лекарите ме съветват да не слагам ваксина, защото имам много антитела“, заяви Нинова.

„Ще се придържам към решението на Конституционния съд по казуса Кирил Петков. КС защити държавността. Щом сме „за“ върховенство на закона, значи трябва да държим той да се прилага еднакво за всички“, поде тя.

По думите й президентът не е длъжен да проверява декларациите. „Уважавам решението на КС и ги поздравявам за него“, добави тя и пожела да даде съвет на Петков:

„Виждам накъде тръгват нещата – използва личния си казус в политическата си борба, като слага разделителна линия към българите в чужбина. 2 млн. българи са навън, но не са двойни граждани, както го изкарва той“, попари го лидерът на БСП.

Според нея не е правилно да се разделят българите в пределите на страната и тези извън нея. „Българите в чужбина са там, за да си търсят прехраната. Те са и най-големият чуждестранен инвеститор“, добави Нинова.

„Има опити казусът да се разрасне до искането на импийчмънт на Радев, но няма основание за подобно нещо. Няма юридическа и политическа логика, но ще се използва явно в политическата борба“, смята социалистката.

Tagged

1 thought on “Нинова защити Радев и попари Кацаров: БСП защитава хората, а не министрите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *