Не е за вярване: И Великобритания се РАЗПАДА! Вижте какво остава от „ВЕЛИКАТА“ империя!

Свят

Преди няколко дни, на голям протест в Единбург, народът на Шотландия поиска независимост и отделяне от Англия.

За тези събития съобщава сайтът news.bg.

Това, което ни дава увереност да кажем, че Великобритания са разпада, е фактът, че протестите в столицата на Шотландия бяха организирани от Шотландската национална партия.

А лидер на тази партия е премиерът на Шотландия Никола Стърджън. Съвсем неотдавна, в столицата на Ирландия Дъблин, шотландският премиер заяви, че Ирландия и Шотландия са съюзници и мненията им съвпадат по почти всеки въпрос. Припомняме, че Ирландия е независима държава и не е в състава на Обединеното кралство.

Следователно няма съмнение, че това изказване на Стърджън, е явен опит за търсене на подкрепа от Ирландия във връзка с все по-независимата политика, която Шотландия провежда спрямо Лондон.

Нещо повече. В края на март, Никола Стърджън изпрати до Лондон официално писмо с искане за провеждане на втори референдум за независимост на Шотландия. А самата Стърджън заяви през юни, цитирана от economic.bg, че до 2025 година Шотландия ще стане независима държава.

За твърдото намерение на шотландското ръководство да извоюва независимостта на своята страна говори и фактът, че Единбург дори отказа да приеме законопроекта за Brexit, понеже не можа да се споразумее с Лондон по въпроса за прехвърляне на още повече правомощия за властите в Шотландия.

Припомняме, че Великобритания се състои от няколко страни – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Големите страни в това обединение са Англия и Шотландия. А Уелс и северна Ирландия са съвсем малки по площ и население.

Истината е, че Англия може да бъде отслабена още повече. Шотландия, рано или късно, ще напусне Обединеното кралство, понеже това е мечта на милионите шотландци още от древни времена. А щом това стане, има голяма опасност Северна Ирландия да последва нейния пример. И да поиска да се обедини с Ирландия. А гласовете за обединение с Ирландия се чуват отдавна в Северна Ирландия и вече започват да звучат все по-често.

Това на практика означава, че в скоро време, от Великобритания може да останат само Англия и съвсем малката страна Уелс. Значи „великата“ английска империя ще се срути и от нея ще остане само Англия, както си е било в миналото.

И това се случва, не само заради „бежанците“, които се настаниха на всеки ъгъл в Британия. Това се случва и заради факта, че в желанието си да станат единствени господари на света, Вашингтон и Лондон разбиха големите източноевропейски държави на малки държавици. Разбиха Чехословакия и Югославия. Не се посвениха да бомбардират и разрушат страните от Близкия Изток. Опитаха да разрушат дори Русия.

Но забравиха, че и в самите техни държави, които също представляват конгломерати от различни страни, има центробежни сили. В САЩ няколко щата, начело с Калифорния отдавна искат да се отделят като самостоятелни държави. И това ще стане, колкото и да се опитват от Вашингтон да стопират този процес. Защото федерацията вече само ограбва отделните американски щати.

Същото става и с Великобритания. И там, от векове, отделните страни искат независимост. И сега дойде моментът да я извоюват. Понеже вместо да подобряват жизнения стандарт на съставните страни, САЩ и Британия полудяха и…тръгнаха да се бият с Русия. Затова народите започнаха да се спасяват от тези западни конгломерати, които сеят унищожение.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *