Нечуван скандал в парламента! Тошко Йорданов срази отцепилата се от ИТН Росица Кирова и извади на светло далаверите й

България отблизо

Страшен скандал, който най-вероятно ще продължи и със съдебни дела, се разрази в залата на Народното събрание между председателя на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов прокудената от партията Росица Кирова.

Кирова се прочу, след като премина от редиците на партията на Слави Трифонов към тази на Бойко Борисов, след като премиерът я повози в джипа си, а след това пи кафе с нея.

Депутатката от ГЕРБ обвини ИТН, че след референдума за мажоритарния вот не са направили нищо и затова нямат готов проект за закон за въвеждането му.

„Изключително съм благодарен на ГЕРБ, че е при тях, а не при нас“. Той добави също, че според излязло наскоро журналистическо разследване Росица Кирова е съдружник на прочутия косовски наркобос Исмет Османи – Цури. „Честито, да ви е жива и здрава“, обърна се в отговор Тошко Йорданов към ГЕРБ.

Кирова използва правото на лично обяснение.

„Не смятам да се обяснявам на човек, който през живота си дърво не е посадил. Изключително много се радвам, че не съм от онези, които идват под строй на работа и им се забранява да говорят. А на кого съм съдружник, г-н Йорданов е видно от търговските регистри и не е тайна информация.

Аз не съм извършила нищо престъпно и укоримо през живота си и това, че вие според вашите разбирания – и вашия ръст, преценявате някои неща, е ваше право“, заяви Кирова.

От ИТН посрещнаха с аплодисменти думите й. А Росица Кирова добави, че ще се радва да се срещне с Йорданов в съда.

Словесна престрелка имаше и между Тошко Йорданов, бившата министърка на туризма Николина Ангелкова и депутата от ГЕРБ Тома Биков.

„Сценарий се пише лесно“, коментира депутатката от ГЕРБ. В отговор Йорданов я покани да се присъедини към екипа на Слави Трифонов.

„Това, че не сте разбрали какво съм казал, означава, че не съм говорил достатъчно просто. За писането на сценарий – явно сте добра. Добре дошла при нас, имаме нужда от сценаристи“, заяви в отговор председателят на ПГ на „Има такъв народ“.

„Как ще постъпим ние, ще видите – споко, остават няколко дена, не се шашкайте“, заяви в отговор председателят на ПГ на „Има такъв народ“.

„Трогателно е как всички ни навивате да направим правителство. Знаете, че стабилно правителство е, когато имаш мнозинство в зала. Говоря или твои депутати, или коалиционни партньори“, каза още Тошко Йорданов.

По думите му другото е правителство на малцинството. „Този цирк сме го гледали с вас, с ваши бивши патерици, патерички, бастунчета. Това е грозна работа. Как ще постъпим ние, когато Радев ни даде мандата, ще видите, споко остават няколко дена, не се шашкайте“, каза още Йорданов.

Tagged

3 thoughts on “Нечуван скандал в парламента! Тошко Йорданов срази отцепилата се от ИТН Росица Кирова и извади на светло далаверите й

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *