Неочакван обрат: Хората на Манолова се съюзяват с Христо Иванов срещу Слави! Ето какво се случва!

България отблизо

Мария Капон, депутат от групата на „Изправи се. БГ. Ние идваме“ заяви, че те са „на една гара“ с „Демократична България“.

 

„Това, което искат колегите от „Демократична България“, ние трябва ясно да го заявим. Никой не може да ни плаши с избори. Защото едни скъпи избори са много по-евтини от едно лошо правителство. То може да открадне, да присвои или да направи много нарушения, които са много по-скъпи за българските граждани от едни избори“, каза Мария Капон.

Тя се застъпи и за искането на Христо Иванов да бъде подписано споразумение с ИТН.

Едно споразумение не е просто един хвърчащ лист, в който някой слага подпис. Това е общественият договор на ангажиментите, които ние сме взели пред избирателите и тези, които имат „Има такъв народ“, каза Капон.

И двете парламентарни групи  трябва да подпишат споразумение, на което да се носи гаранция, добави тя.

„Гаранция означава кой номинира правителството, кой е председателят на партията, кой поема отговорността, къде се състоят разговорите“, поясни Капон.

„Гледайки програмата на страницата на „Има такъв народ“, гледайки определени действия, които са по политики, по приоритети, смятам, че ние имаме много събирателни точки и можем да имаме общи приоритети. Въпросът е кой ще изпълнява тези приоритети и колко прозрачно ще е това пред обществото.

Тя хвърли светлина и върху казуса с „тайната“ номинация на ИТН за втората кандидатура на Петър Илиев. Капон заяви твърдо, че на срещата с „Има такъв народ“ е обсъждано името на Петър Илиев за министър-председател.

„Аз нямам никакво съмнение кой и кога е поставил името на Петър Илиев. Всички, които познават г-н Хаджигенов, са абсолютно наясно, че той ненавижда лъжата. Истината ще ни спаси. И това е истината. Ние обсъждахме това име след срещата“, поясни Капон.

Тя, обаче, смята, че въпреки атаките към кандидата на „Има такъв народ“ за министър-председател Пламен Николов през седмицата и снимките пред маса с плувни артикули, той би могъл да се окаже добър вариант.

„Обидно е някой да бъде наричан амбулантен търговец“, допълни тя. Не е коректно Николов да бъде атакуван по такъв начин. Аз съм запозната с бизнеса и знам, че и много големи фирми имат подобна практика за представяне на продуктите си, уточни тя пред БНТ.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *