На връх Околчица Кирил Петков обяви Русия за враг на България! Вижте как му отвърна народът!

България отблизо

Премиерът Кирил Петков участва в поклонението на връх Околчица по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, където за пореден път беше освиркан от събралите се граждани.

„Уважаеми българи, тоз, който падне в бой за свобода, той не умира. Няма по-важни и по-верни думи, които днес ние заедно можем да кажем, за да почетем паметта на Христо Ботев“, каза в началото на речта си министър-председателят.

„В човешката история има много държавници и управници, някои от тях са предавали родината. Някои са се нагаждали към силните на деня. А наистина малцина са били готови да дадат всичко в името на идеала си. Христо Ботев е направил точно това. Неговият идеал е бил свободна България“, добави Петков.

„Русия – тая мнима защитница на славянството, тя употребява още по-радикални средства, за да изтрие от лицето на земята българските колонии. Това са думите на Христо Ботев, когато има проблеми с бесарабските българи в Руската Империя“, обясни премиерът през смаяните патриоти, изкачили върха.

Според Петков Ботев е истински пример за свободен човек. И завърши с думите: „Няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата и благото на цялото човечество. С такива синове на България ние всички можем да се гордеем, че сме българи”.

След речта на премиера се чуха аплодисменти и освирквания от насъбралото се множество. Петков бе на тържествата заедно с министъра на икономиката и лидер на БСП Корнелия Нинова.

По време на речта на премиера, Нинова се намръщи, когато той цитира Ботев, който определя Русия като „мнима защитница на славянството“. В същия момент дюдюканията се увеличиха рязко.

Този път Петков беше отишъл със зорка охрана, която да го брани от народната любов.

Според очевидци, веднага след приветственото му слово, Нинова му обърнала гръб и тръгнала в друга посока.

Припомняме, че премиерът бе освиркан и на чествания в Копривщица, както и в София на 6 май, когато викове „Оставка и затвор“ и „Киро, вън!“ отекнаха пред паметника на Незнайния войн по време на церемонията по освещаването на бойните знамена за Деня на храбростта и Българската армия.

Първото голямо освиркване бе на връх Шипка, където недоволни от политиката му българи го замеряха със снежни топки.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *