Нагло! След имунитета поискаха и оставката на Елена Йончева. Вижте кои се канят да я смачкат

България отблизо

Камарата на строителите у нас иска оставките на четирима депутати от БСП – Елена Йончева, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов.

Причината е, че миналата седмица те настояха за европейска проверка на качеството на магистралите и другите пътища, за които са използвани и български, и европейски пари.

„Искаме да знаем дали от магистралите се краде, защото в обществото съществува убеждение, че голям процент от парите по обществени поръчки отиват във властта“, заяви Йончева, след като заедно с тримата й колеги внесоха такова искане в Агенция „Пътна инфраструктура“ и дори предложиха левицата да плати.

„Ние не можем да приемем, че български лаборатории, строители, учени не могат да проведат нормално наблюдение, а трябва да се обърнем към европейските, които били независими. Независими защо?! Защото група депутати ги посочват като такива. Ние пък изпитваме и несигурността дали те са толкова независими?! А в България, ако са зависими, от кого и как са зависими?“, коментира днес инж. Мирослав Мазнев – изпълнителен директор на Камарата на строителите, цитиран от Нова телевизия.

„Никоя камара и никой бизнесмен няма право да си избира кои депутати са му удобни. Съмненията не са наши, те са общи, не става дума за политизация, а за прозрачност“, отвърна Зарков.

Според строителите обаче не ставало дума за пътищата, а за политика.

„Според мен някои хора си откриха политическия сезон с кандидатури за европейските парламенти и на базата на едно популистко, партийно и политическо говорене се гради нов авторитет“, каза Мазнев.

„Не разбирам каква е връзката между европейските избори и искането за проверка. БСП се готви за европейските избори както за всички избори, които могат да предстоят“, отвърна Зарков.

Заради медийни публикации и съмнения в корупция строителите са поканили на среща ОЛАФ – Европейската служба за борба с измамите, за да изяснят истината.

„За оставка и дума не може да става. Всички дати ме притесняват през ноември, но не заради заплахите на Камарата на строителите, а заради напрегнатата политическа обстановка“, категоричен беше депутатът от БСП.

Още миналата седмица от Пътната агенция обясниха, че проверка от Европа на българските пътища няма как да стане заради пречки в закона. Все пак обаче БСП щяло да получи писмен отговор и доклад.

2 thoughts on “Нагло! След имунитета поискаха и оставката на Елена Йончева. Вижте кои се канят да я смачкат

  1. Аз съм строител с над 45 години стаж…. По лошо строителство аз не съм виждал…. Работил съм в чужбина, но това, което е прието от държавната комисия, не би го допуснал и най-долния формен накъде по света…. А тука най-големият шеф се Мазни, че корупция няма… Има, но много – тези да изкарат машините, не са го направили без пари….. А срещу много пари !!!!! Изходът е смяна ма правителството…..

  2. Аз съм строител с над 45 години стаж…. По лошо строителство аз не съм виждал…. Работил съм в чужбина, но това, което е прието от държавната комисия, не би го допуснал и най-долния формен накъде по света…. А тука най-големият шеф се Мазни, че корупция няма… Има, но много – тези да изкарат машините, не са го направили без пари….. А срещу много пари !!!!! Изходът е смяна ма правителството…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *