МОЩНА протестна вълна ЗАЛИВА България! Вижте какво се СЛУЧВА!

България отблизо

Десетки хиляди българи днес отново  излязоха на Национален протест в над 55 града на страната. Разгневените хора искат оставката на Борисов и смяна на убийствената управленска система.

В София протестът за горивата се сля с протеста, който майките на деца с увреждания провеждат вече 10 ден. Протестът на майките под мотото „Системата ни убива“ започна около 18.00 часа пред МС. Валентина Ташкова заяви пред БГНЕС, че всички вече се познават, имат една кауза, превърнали са се в семейство, и ще протестират докрай. Друга майка разказа, че оставката на вицепремиера не е гледана на днешния коалиционен съвет. Това означавало, че премиерът тотално абдикира от своите властови правомощия. Затова е по-добре веднага да подава оставка, за да дойдат хора, които могат да помогнат в тази кошмарна ситуация.

Хиляди старозагорци излязоха на улицата и тази вечер, на протест срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. С автопоход по улиците на града под надслов: „Държавата – това сме ние!”, те поискаха оставката на правителството, предаде кореспондентът на БГНЕС от града. Протестиращите бяха категорични, че страната се намира в остра демографска криза, в извънредно положение, за преодоляването на което са необходими спешни и драстични мерки.

Масовите протести продължиха и в другите градове на страната.  В Перник автомобилното шествие тръгна от спортната зала, премина през центъра на града и след това продължи към пътен възел „Даскалово“, който свързва София и Югозападна България. Блокиран е пътят между града и София. Това е поредният протест в Перник, където в събота вечерта над 1000 автомобила участваха в шествие срещу неспиращото увеличение на данъци и такси, които проваленото правителство на Борисов вдига вече десет години поред.

За трети пореден ден варненци протестират срещу високите цени на горивата, повишаването на налозите за старите автомобили и застраховката „Гражданска отговорност”, съобщава Нова тв. Първоначално хората искаха оставката на вицепремиера Валери Симеонов, заради циничното му изказване спрямо майките на деца с увреждания. Сега обаче, варненци блокираха няколко централни кръстовища. И вече искат оставката на цялото правителство.

Масовата протестна вълна обхвана почти всички градове в България. От София през Пловдив, Варна и Бургас, до Стара Загора, Казанлък, Благоевград, Габрово, Велико Търново, Добрич, Русе, Враца, Плевен, Видин, Ямбол и много други населени места.

Почти навсякъде протестите преминаха в Гражданско неподчинение и искания за незабавна оставка на правителството. Бяха затворени прохода Шипка, магистрала „Тракия“, жителите на Сопот и Карлово блокираха подбалканския път, блокиран бе и главен път Е-79 до Благоевград и Враца, блокирана бе и автомагистрала „Хемус“ до Шумен и т.н.

В Пловдив, Бургас, Благоевград, Варна, Перник и други градове се стигна и до леки сблъсъци с униформените представители на властта. но както предишния ден заявиха от Синдиката на полицаите, служителите на МВР няма да тръгнат срещу справедливите искания на протестиращите граждани. Само на отделни места е имало по-сериозни сблъсъци, в които са участвали униформени натегачи на властта, които искали за сметка на протестите да се отличат пред властта. И да заслужат по-висок пост.

Но не са си направили добре сметката. Понеже тази власт си отива. Борисов и ГЕРБ вече толкова дотегнаха на целия български народ, че вече дори самото споменаване на тези имена предизвиква изблици на гняв и омраза.

Точно затова никой няма намерение да спира протестите. Организаторите и протестиращите са категорични, че ще продължат и ще се радикализират все повече. Докато правителството не разбере, че трябва да се маха от властта и от политиката.

Защо не подава оставка Борисов?

Ами защото има много престъпления, за които трябва да бъде съден. И пратен задълго в затвора. И защото гербаджиите разбират, че ако излязат от властта само за една – две години, ще ги напуснат и малкото останали им симпатизанти.

И ГЕРБ ще изчезнат от политиката така, както изчезна СДС. Това ги очаква. И напълно заслужено.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *