Младен Маринов пак се издъни: Скочи срещу Бойко Рашков. Бил опасен за националната сигурност

България отблизо

Депутатът от ГЕРБ-СДС и бивш вътрешен министър Младен Маринов обяви, че сегашният шеф на МВР Бойко Рашков вече е опасен за националната сигурност на България.

„Хаосът, който завладя МВР при управлението на служебното правителство, вече става крайно опасен за националната сигурност на страната. И рискува да нанесе сериозни щети на двустранните ни отношения с Република Турция – държава, на чието партньорство разчитаме, за да противодействаме успешно на мигрантския натиск, който застрашава България“, обяви Младен Маринов в своя позиция, публикувана на фейсбук-страницата му.

Причината за реакцията му е изявление на Рашков след днешното заседание на правителствения Съвет по сигурността. На брифинг в Министерския съвет служебният вътрешен министър обяви, че всъщност 32% или 1/3 от всички незаконни мигранти били турци.

„Не афганистанци или сирийци, а ТУРЦИ“, изумено коментира Маринов. Според него само преди седмица, на закрито заседание на парламентарната вътрешна комисия директорът на ГД „Гранична полиция“ гл. комисар Деян Моллов не е казал нито дума за „турската“ миграционна вълна.

„Тенденцията, която очерта директорът, беше точно обратната – за преобладаващ и увеличаващ се брой на мигранти от Афганистан.

Съотношенията за последните месеци и от началото на годината досега са приблизително между ЕДНО към ПЕТ и ЕДНО към ДЕСЕТ на турци към афганистанци“, твърди Младен Маринов.

Той попита служебното политическо ръководство на МВР: Господа, има ли пилот в самолета? Депутатът от ГЕРБ-СДС призовава служебния премиер Стефан Янев „в спешен порядък да разпореди проверка на всички данни, с които работи правителството и които получава от МВР“.

„И не на последно място – как само седмица по-късно след заседание на Съвета по сигурността Бойко Рашков представя данни, които са били „спестени“ на депутатите от вътрешната комисия, при това на закрито заседание?!“, заключава Младен Маринов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *