Младен Маринов към битите протестиращи: Извинете, объркахме се! Вече няма да правим така)

България отблизо

Искам да се извиня и да кажа, че съжалявам за случката, която стана достояние за превишаване на полицейските правомощия. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ – СДС Младен Маринов пред журналисти в парламента.

„Искам да заявя и преповторя. Искам да се извиня и да кажа, че съжалявам за тази случка, която ни стана достояние за превишаване на полицейските правомощия при използване на физическа сила и помощни средства. Като полицай и като човек не допускам такива действия.

Именно в тази посока веднага на 10 вечерта, когато станаха известни видеоклипове, които бяха заснети от протестиращи и където се виждаше, че има някакво движение, някакво насилие, аз разпоредих незабавна проверка. Виждате, че днес г-н Рашков, реално потвърди това, което аз ви казвам.

Тези записи не са укривани, тези записи са иззети по съответния ред, тези записи са приобщени към дисциплинарното производство, след което са изпратени по компетентност в прокуратурата. Това е, което налага и позволява законовият ред. Пак повтарям тези записи и днес стана ясно от изказванията на министър Рашков, не са укривани“, заяви още Младен Маринов.

 

Той обърна внимание този случай да не изважда от обществения фокус множеството случаи на пострадали полицаи. „Нека те да бъдат също толкова силно във вашия фокус, колкото и този случай“, заяви още Младен Маринов.

От своя страна Христо Терзийски посочи, че българската полиция в използвана за политически цели. “

„Аз съм изключително доволен за това, че г-н Маринов и аз станахме вече обект на атаката за полицейско насилие, защото ние вече в качеството на политически фигури сме доволни от това нещо. Не може българската полиция да бъде използвана и поругавана с политически цели, особено когато предстои началото на нова предизборна кампания.

Вие знаете, че част от лидери на политически сили са народни представители благодарение на използването на тези протести. Може би има средства и начини по-добри от прашката, да се прави предизборна кампания“, каза още Христо Терзийски.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *