Михаил Миков предрече горещо лято по софийските площади. Партиите вече не представляват народа

България отблизо

Отстраняването на Никола Минчев от поста председател на НС е политическо действие в навечерието на промяна на политическата ситуация. Очевидно „Продължаваме промяната“ ангажира своите симпатизанти и започва едно горещо политическо лято на софийските площади. Това каза за БНТ председателят на 42-то НС и бивш председател на БСП Михаил Миков.

Припомни, че най-новата ни история помни случаи на отстраняване на председатели на парламента. Миков даде за пример свалянето на проф. Герджиков – по думите му един безспорен морален и професионален авторитет.

„След напускането на „Има такъв народ“ от коалицията настъпиха размествания в управляващото мнозинство. Всичко това беше прогнозируемо и няма причина премиерът да се изненадва“, каза още Миков.

Михаил Миков коментира, че упадъкът на политическата култура в последните десетина години доста се разви: „На това се дължи и ниската избирателна активност и бягството на хората от участие в политическия живот. Полезният ход е връщане на политиката в политическото чрез изясняване на идеологиите.“

Според Миков бюджетът няма да реши проблемите, ами е залъгване на широката публика.

„Причината за инфлацията не са изборите. И с това правителство инфлацията галопира и е по-голяма от средноевропейската. Демокрацията предвижда чести избори. Правителствата на малцинствата обаче ще бъдат правителства на сделките“, заяви Миков.

Миков изрази мнение, че конфигурациите в този парламент са изчерпани: „Ако се сформира кабинет, той ще продължи работа най-късно до пролетта. По-добре е да се мине през избори през есента. Въпросът е доколко партиите представляват големи групи хора“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *