Мира Баджева: ГЕРБ все повече прилича на една нова БКП, няма дълго да остане на власт!

България отблизо
ГЕРБ по същината си все повече прилича на една нова БКП. Номенклатурата от соца. Това са онези хора, които подкрепяха доскоро Бойко Борисов и ГЕРБ – приятелските им кръгове, фирмите, които печелят обществените поръчки, администрацията на различни нива. Техните обръчи от фирми. Това е един голям кръг от хора, които няма лесно да се откажат от подкрепата си за ГЕРБ.

Това заяви пред БНР журналистката Мира Баджева.

 

„Протестът свърши не малка работа досега, защото видяхме оставки на ключови министри в правителството, които нямаше да могат да бъдат възможни, ако не беше този протест“, коментира още тя.

 

Баджева подчерта, че благодарение на ежедневните антиправителствени демонстрации в България и Европа е заговорила за Бойко Борисов и за правителството по един доста неочакван преди това начин.

 

„Протестът е различен с това, че партийните граници на участниците в него доста се размиват. Той е ляво-десен по структурата си. Има представители на полюсни допреди това формации. Как да се обединят те? Те много трудно могат да покажат алтернатива, но си вършат работата“, коментира още журналистката.

 

По думите на Баджева правителството на Борисов „носи от девет кладенеца вода“, за да остане на власт, защото много се надява то да проведе предстоящите парламентарни избори, а не едно служебно правителство на президента Румен Радев.

Според нея държавата е заложник на това съперничество между Борисов и Радев.

 

Баджева посочи, че протестът е против нещо, а не е за нещо и затова не му е работа да посочва алтернатива на управлението, на което иска оставката.

„Управляващите също имат своите легитимни аргументи, че има редовни избори съвсем скоро и не можем сега да оставим държавата в разгара на кризата, които също намират своите адепти, най-вече сред привържениците на Борисов и ГЕРБ“.

Мира Бадежева прогнозира безрадостно слизане от политическата сцена на Бойко Борисов.

„Той загуби силата си. Изглежда като разомагьосан харизматик. Хората му вярваха, това е изгубено. Народната любов, на която се радваше дълги години, се изпари“.

 

Баджева коментира, че БСП след избора на Корнелия Нинова се връща с нова енергия в играта, а Слави Трифонов има шансове за по-голямо влияние в политическия живот след изборите.

„Склонна съм да кажа, че и първо място е възможно при добре изиграни карти от Слави Трифонов“.

Tagged

1 thought on “Мира Баджева: ГЕРБ все повече прилича на една нова БКП, няма дълго да остане на власт!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *