Мика Зайкова призна: Борбата не е толкова за власт, колкото за пари. А народът скоро ще проси

България отблизо

„Борбата е за пустите пари – кой да води бащина дружина“. Това заяви финансистът и депутат от „Има такъв народ“ Мика Зайкова в кулоарите на парламента.

Мика Зайкова прогнозира, че още на пленарното заседание в сряда – първото редовно за седмицата, парламентът ще създаде Комисията по бюджет и финанси, която да се захване с предлаганите промени.

„Трябва да сложим още малко пари и за пенсиите, защото това, което предлага правителството, намалява с 10 лева Бойковите пари за най-ниските пенсии, което е абсурд. Евростат се съгласи, че минималната пенсия трябва да бъде около прага на бедност, тоест равна или малко по-висока. Ние сме бедна страна, но ще се постараем. Пенсиите трябва да се актуализират“, призова депутатът.

Мика Зайкова подчерта още, че трябва да се помисли за вдигането на пенсията за старост, както и увеличение с 10-20% на средствата в помощ на хората в неравностойно положение.

„Мотивите за актуализация на бюджета са верни, но вече дори малко остарели, защото нещата се променят. Ние имаме най-скъпия ток в ЕС. Това означава инфлация и то сериозна.

Всички цени ще се вдигнат, защото в основата е електроенергията, а сме най-бедните“, коментира още Мика Зайкова и прогнозира, че актуализацията в държавния бюджет може да бъде приета до края на август.

Мика Зайкова призова още да няма избори „2 в 1“ наесен. Според нея, фирмата доставчик на машините може да заяви, че „няма как да настрои софтуера“ за двоен вот, което отново да отвори възможността за манипулации с хартиените бюлетини.

Tagged

1 thought on “Мика Зайкова призна: Борбата не е толкова за власт, колкото за пари. А народът скоро ще проси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *