Мика Зайкова направи лоша икономическа прогноза за България и каза какви капани е заложил в бюджета Борисов

България отблизо

Харесвам младите и умни хора. Колегите, с които помагах в отношение на програмата, ми предложиха да съм част от формацията. Това заяви финансовият експерт Мика Зайкова, депутат от партията „Има такъв народ“.

Зайкова заяви, че Трифонов лично не я е молил да се присъедини към партията му.

„Поразмислих и реших, че не ми е време за кариера на депутат, но мога да помогна“, каза още тя.

„В първия вариант на Плана за устойчивост и развитие липсваше въобще думата „реформа“. Преди да влезем в ЕС от 2004 година имаше предприсъединителни фондове. В тях имаше една програма от 190 млн. евро за електронно правителство. Ние обаче нямаме“, каза Зайкова.

„Ако не вкараме Плана за устойчивост и развитие, ще стане много страшно. Нито един евро цент няма да влезе в България“, обясни специалистката и подчерта, че това трябва да се случи в 10-дневен срок.

„Категорично не искам да съм министър. Това не е за човек на моята възраст. Казах ви, че не искам да правя кариера. Тук съм, за да помагам на младите“, заяви Зайкова.

Тя не пожела да каже дали Слави Трифонов трябва да вземе мандата и да предложи кабинет. „Аз просто мога да помагам, защото времето за кариера ми е минало“, каза финансовата експертка.

Зайкова е категорична, че хазната е опразнена и ГЕРБ е заложил много мини в бюджета, които тепърва ще избухват една след друга.

Tagged

1 thought on “Мика Зайкова направи лоша икономическа прогноза за България и каза какви капани е заложил в бюджета Борисов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *