Мика Зайкова алармира за страшни кражби на Борисов и хората му. Вижте колко са ограбили!

България отблизо
„Ние им позволихме да ограбят България и да продължават да я грабят! Краде се, хора, краде се, така зловещо се краде. Един вицепремиер открадна 1 400 000 000 лв. от резерва на Здравната каса, а там бяха нашите вноски!“. Това заяви пред журналисти в Кърджали Мика Зайкова.

“Може ли някой да ми каже защо още Валентин Николов е шеф на АЕЦ „Козлодуй“? Та това е „дясната ръка“ на Бойко Борисов. Краде се като за световно. 50 лева струва мегаватчас на АЕЦ, те го продават на борсата по 300-400 лв. България няма никаква необходимост да вдига цените на тока“, смята Мика Зайкова.

Предвид задаващата се тежка зима, като експерт дава ценни съвети какви биха могли да бъдат действията на едно бъдещо правителство. „Ето примерите в другите страни. Във Франция Макрон разпореди за един месец да се раздадат 530 000 евро на най-бедните – просто им платиха тока. В Испания натиснаха комуналните фирми за тока, парното, водата и пр., да намалят цените“, посочва Зайкова, според която обаче, това са мерки, които може да предприеме само едно редовно правителство.

„Защото това правителство дори да има пари, то няма как да го направи. Защото, когато се достигнат разходните тавани, те нямат право да ги харчат. Тогава остава излишък. Онзи излишък, който Бойко го хвърляше през джипката“, казва Зайкова.

„Първото нещо, с което трябва да се заеме правителството, е да помогне на хората да оживеят през зимата, защото инфлацията расте. Олиото вече е с 60% вдигнато, хлябът, млякото… Стоките от малката кошница, тези от първа необходимост, са на баснословни цени. Какво се прави в такъв случай? Ами вади се част от държавния резерв. Само, че аз не знам какво има в тоя държавен резерв и има ли нещо там“, коментира финансовият експерт.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *